Przeniesienie napędu
: Walory jezdne są niepodważalnie dobre, nawet dla osób, które jeździły dotychczas droższymi i lepszymi samochodami
: Nie jest to co prawda usterka, ale spalanie jest trochę za duże. Nawet przy oszczędnej jeździe w trybie ekonomicznym samochód nie chce zejść poniżej 6,3-6,5l/100km. Spalanie, które reklamuje producent nie jest osiągalne w żadnych warunkach!
Wszystko szczegółowo opisane poniżej :)
Dynamiczny, rewelacyjnie wkręca się na obroty
6 biegów, dobre spasowanie biegów, bez zastrzeżeń. Można jechać z prędkością 120km/h na trzecim biegu, ale również 45km/h na biegu szóstym
Subiektywnie - najlepsze właściwości jezdne w tej klasie, szerokie opony, sztywne zawieszenie - super frajda z jazdy
Widoczność z przodu ok, niska pozycja za kierownicą w mojej ocenie jest bardzo fajna, ale dla kobiet, czy mniej pewnie czujących się za kierownicą kierowców może to być minus. Słaba widoczność w lusterku wstecznym, podyktowana deasignerską "deską" dzielącą tylną szybę
Wszystko na swoim miejscu, super spasowane, bardzo dobra jakość zastosowanych materiałów
Zimą ani razu nie skrobałem auta, 3-4 minuty na włączonym nadmuchu na przednią szybę i klimatyzacji i szyba odmraża się sama
W tej klasie miejsca jest pod dostatkiem, spokojnie auto spełnia oczekiwania 3-osobowej rodziny z małym dzieckiem
Co prawda dla mnie to nie jest minus, ale słychać silnik zwłaszcza, przy większych obrotach, na dłuższych trasach i przy większych prędkościach jest to trochę męczące
W zasadzie ciężko mi coś dodać w tej kategorii, auto jeszcze nie przechodziło przeglądu i naturalnie nic nie miało się okazji się zepsuć, ogólnie wg powszechnych opinii samochód jest drogi w utrzymaniu
Ciężko wybrać samochód tej jakości, klasy, wyposażenia i wyglądu w tym przedziale cenowym
Chwilowo nic się nie zepsuło
Chwilowo nic się nie zepsuło