: Całokształt. Do auta przekonywałem się kilka miesięcy
Bardzo ciekawe auto. Co ciekawe, kupując je miałem dużo wątpliwości, bo szukałem raczej kombi. Auto okazało się znacznie pakowniejsze od mojego poprzedniego samochodu (astra II htb)
Silnik dynamiczny i stosunkowo oszczędny. Myślę, że większość negatywnych opinii o tym silniku wynika z tego, że samochód ma bardzo dynamiczną linię nadwozia i patrząc na nią można oczekiwać przyspieszenia jak w zamolocie odrzutowym. Tak nie jest. Silnik jest dynamiczny ale nie tak jak sylwetka samochodu. To po prostu dobry cywilny dynamiczny motor.
Biegi wchodzą jak w masełko.
Super. Pięknie prowadzi się w zakrętach, układ kierowniczy bardzo precyzyjny.
Mam czujniki parkowania i nie widzę większego problemu. Auto nie jest duże więc ani ja ani moja żona nie mamy problemu z parkowaniem. Dosyć duży mankament to mały prześwit auta ale można się przyzwuczaić.
Może to kwestia tego że byłem przyzwyczajony do rozwiązań oplowskich ale niektóre przyciski są dla mnie zbyt małe i muszę się chwilę zastanowić zanim je znajdę.
Samochód jest bardzo przemyślany. Bardzo fajna jest podwójna podłoga, która umożliwia powiększenie bagażnika. W otwór powstały po obniżeniu bagażnika wkładam dużą walizkę i miękką torbę, a wyżej wózeczek mojej córeczki. Także z wyjazdami rodzinnymi nie mam problemu.
Bardzo podoba mi się system składania siedzeń. Inne marki nie mają takich rozweiazań - plus dla hondy.
Super. Miałem 7 samochodów i w żadnym nie było tak dobrze. Samochód nagrzewa się błyskawicznie w zimie.
Mam 182 cm wzrostu i dla mnie ok z przodu a z tyłu już nastyk a nawet 2cm brakuje do komfortu psychicznego. Dla kierowców powyżej 185 cm wzrostu i sprzudu i styłu jest za nisko.
Miejsca na nogi jest wystarczająco z tym, że ukształtowanie kokpitu je ogranicza z przodu na siedzeniu pasażera. Nie spotkałem się z tym w żadnym innym samochodzie ale nie jest to duża wada. Bagażnik satysfakcjonue mnie.
Bardzo dobrze do 130. Potem już robi się coraz głośniej ale i tak jest akceptowalnie.
Wahałem się pomiędzy 4 a 5. Za 5 przemawia niskie zurzycie paliwa i prosta konstrukcja zawieszenia i silnik wolnossący w połączeniu z marką \"Honda\"co pozwala przypuszczać, że auto będzie bezproblemowe. Oceną obniżają drogie części na które nie ma zamienników (np reflektorów)
Za wersję Comfort z czujnikami parkowania w grudniu zapłaciłem 61,5tyś. Do tego umiarkowane zużycie paliwa. Jest nie najgorzej.
Nic się nie popsuło
Nic się nie popsuło