Ocena kierowcy - Honda Civic IX Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
13 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Zakup świadomy. Przesiadłem się na nową generację i mocniejszy silnik. W porównaniu z poprzednią generacją "UFO" jest minimalnie ciaśniejszy w środku. Wszystkie zalety jak: przestronność, Magic Seat, duży bagażnik i ergonomia pozostały takie same. Jazda trochę bardziej komfortowa w porównaniu do do poprzednika.
Silnik rewelacyjny. Jak chcemy oszczędnie i spokojnie to do ok. 3500obr./min. Powyżej zaczyna się zabawa.
Bez zastrzeżeń
Precyzyjny i komfortowy
Dla mnie super. Opisywany przez innych użytkowników Hondy Civic tylny spoiler jako problem, w mojej opinii pełni dodatkową funkcję przesłony przed oślepianiem przez auta jadące z tyłu
Wszystko na swoim miejscu
Małe zastrzeżenie do braku zamknięcia nawiewy centralnego można jedynie go wyłączyć zmieniając nastawy nawiewu
Dla mnie wystarczająca. Z tyłu OK. Bagażnik chyba największy w tym segmencie aut.
Przy spokojnej jeździe b.cicho. Przy wysokich obrotach wiadomo że się jeździ autem, które lubi wysokie obroty i wtedy jest charakterystyczny odgłos silnika
Jestem zadowolony. Na razie tylko paliwo, płyn do spryskiwaczy i myjka.
B.dobrze
Brak usterek. W poprzedniej Hondzie Civic też brak usterek - tylko eksploatacyjne rzeczy (tarczy z przodu wymienione po 200 tys., amortyzatory, przód - 160tys. katalizator po 230tys., sprzęgło 230tys.
Brak.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i-VTEC 142KM 104kW