Ocena kierowcy - Honda Civic IX Hatchback 5d Facelifting
Przebieg:
10 tys. km
Okres użytkowania:
niecały rok
Widać dopracowanie. Ciężko porównać inne w tym segmencie
Silnik co tu wiele mówić kultowy 1,8 Zapewne ostatni model w którym zobaczymy go w civicu. W następnym modelu ma być zastąpiony 1,5 turbo. : | Będzie tak samo mało awaryjny ? wątpię.
idealnie no może 6 bieg jest za krótki : )
tutaj największe zaskoczenie. Rewelacja ! na dobrej nawierzchni prowadzi się niesamowicie pewnie. Lecz jest dość twarde nielubi dziur i nierówności na drogach :|
bez zarzutu. Lusterka boczne super. Może jedyna rzecz to napoczątku dziwne wrażenie jest przy spoglądaniu w lusterko wsteczne. spojler dzieli szybę na dwie części. Jak wspomniałem dziwnie na początku po 2000 km wogóle się o tym nie pamięta : )
Pierwsze wrażenie łooo masakra (chodzi o kokpit) chwile mi to zajmie opanowanie wszystkiego. Jednak sterowanie jest intuicyjne wszystko pod ręką skupione na prowadzącym samochód. system składania siedzeń z tyłu no PERFEKCJA tak jak i bagażnik który mieści tyle co niektóre samochody z segmentu wyżej : )
mam go od grudnia więc tak. W zimie Grzeje podgrzewanie fotela blyskawicznie sprawia że wsiadając do zimnego auta juz po chwil czujemy cieplo wiec jest ok szyby lusterka poodgrzewane wszystko szybko rozmraża szyby nie parują. Lato dopiero się zaczyna myślę że klima będzie chłodzić ; )
bez zastrzeżeń nie jest to s klasa ; )
Nie ma ciszy szczególnie powyżej 4 tys obrotów ale to ma swój urok: )
jak na tą chwilę to koszty są takie jak drogie jest Paliwo a że benzzyna kosztuje obecnie 4,2 przy średnim spalaniu 6,5l- 7l Koszty nie są duże. Jak benzyna bedzie po 6 zł to zamontuje gaz i dalej będe miał to samo ; )
Ciężko oceniać zawsze wszystko mogła by kosztować mnie. Ale chodząc po salonach i szukając odpowiedniego samochodu. zaczynałem od kwoty 43 tyś zł skończyłem na 70 tyś i powiem tak 43 tyś zł to lepsza Panda. Żaden samochód w klasie cenowej hondy nie sprawiał takiego wrażenie jak honda .W każdym innym czegoś brakowało coś było nie tak albo trzeba było dokupywać pakiety które windowały cenę. W hondzie było wszystko czego szukałem. : )
: ) 0
: )) 0