: Na wyścigi z silnikiem 1.3 i z gazem nie ma co się wybierać ale motor jest elastyczny wytrzymały i oszczędny a 75 KM w zupełności wystarcza( przynajmniej mi wystarcza) do dość dynamicznej jazdy
Wszystko zależy od oczekiwań właściciela. Honda Civic doskonale trafiła w moje potrzeby i oczekiwania.
Fajnie przyśpiesza ale szkoda ze zabawa rozkreca się od ok 2700 obrotów ale to specyfika silników benzynowych
Czasami wsteczny nie chce wskoczyc a takto precyzyjnie sie zmienia biegi ale bez jakiejs rewelacji
niskie zawieszenie szeroki rozstaw kół i do tego lekko działający układ kierwoniczy(bez wspomagania) swietnie ze sobą współgrają Polecam w zainwestowanie w szersze opony przynajmniej na tył(195 wystarczają)
duże okna, wąskie słupki i płaska tylna szyba grarantują doskonałą widoczność
twarde surowe auto doskonale tak jak powinno być w aucie ze sportowym zacięciem, choc przydał by się jeden schowek więcej
bardzo dobry obieg powietrza, co sprzyja nie parowaniu szyb w czasie deszczu i zimą ponadto grzeje rewlacyjnie niemal od samego początku
bardzo dużo miejsca jak na tak mały samochodzik, 4 osoby mogą podrużować w b komfortowych warunkach nawet na długich dystansach pod warunkiem ze nie zabiorą dużo bagarzu, bagarznik jest troszkę zamały no cóż ale nie można mieć wsystkiego, w 5 os idealnie nadaje sie na drobny wypad za miasto.
silnik przyjemnie mruczy pod maską ale to jest lepsze niż słuchanie radia, a niskie zawieszenie tez zbytnio nie sprzyja wyciszeniu szczególnie przejerzdając w pochmurny dzien przez kałużę.
bacząc na moc silnika i moją dość cięką nogę to spalanie jest niskie, ponadto HONDZIĄ jeżdzę głównie po mieście, a 3miasto to dość spora i zatłoczona aglomeracja wiec 9l gazu na 100km to naprawdę nie dużo. Gwarantem niskiego zużycia paliwa jest nie oszczedzanie pieniędzy na filtrach i oleju i wymienianuy ich zgodnie z zaleceniami. Na trasie przy szybkiej dynamicznej jeździe z czestym wyprzedzaniem spala mi okolo 6.5l gazu. Dobra dostępność części i stosunkowo do konkurencyjnych marek umiarkowane ceny.
Dalem za swoj egzemplaż rok temu 5000 zł wszyscy mówili że przepłaciłem ale ja wiem swoje warto wydać więcej i kupić dobrze utrzymany egzemparz z nie dużym przebiegiem i instalacją gazową.
Cieżkie i duże drzwi w 3d hatchbackach mogą opadać na zawiasach mi naszczęście sie to nie przytrafilo ale jest to dość typowe w hondach 3d. lekkie ogniska korozji na nad kolach ale jak na 17 latka i i tak extra
Czy ktoś widział hondę, która by sie psuła?? Ja nie!!