Ogólnie z samochodu jestem zadowolony. W takiej cenie nie ma nic bardziej opłacalnego. Myślałem jeszcze, żeby kupić sobie Skodę Octavie, ale jednak cieszę się, że wybrałem jednak Hondę City.
Silnik pracuje cicho i nie narzekam na jego pracę w mieście i poza miastem. Jeżeli jednak chodzi o podjazdy pod górę, to nie za dobrze sobie radzi. Ogólnie to zastrzeżeń nie mam, ale mógłby lepiej sobie radzić na podjazdach. Dlatego 4.
Nie mam zastrzeżeń, jeśli chodzi o skrzynię biegów.
Widoczność jest doskonała, widać wszystko co potrzeba. Trochę jednak nie mogę się przyzwyczaić, bo w moim poprzednim samochodzie było widać maskę, a w tym nie widać.
Według mnie Ergonomia jest doskonała. Wygodne fotele, regulowana kierownica, dobrze poumieszczane przyciski, np. na kierownicy...
Nie mam zastrzeżeń...
W moim poprzednim samochodzie było o wiele mniej miejsca dla pasażerów z tyłu. W tym jest o wiele inaczej, można powiedzieć, ogromna ilość miejsca pomiędzy tylnymi i przednimi siedzeniami. Ci co siedzą z przodu, też nie mają powodu do narzekania... (5)
Silnik pracuje cichutko, z czego jestem bardzo zadowolony. Jeśli się otworzy okno to jest głośno ale to w każdym samochodzie tak jest (5)
Jestem dosyć zadowolony. Spalanie poza miastem jest malutkie (koło 5.5l/100km) w mieście też niezłe. Niestety stojąc w korku trochę duże. Czasami średnia wskakuje nawet do 12-13l/100km. Na razie nic za naprawy nie zapłaciłem.
Jak już napisałem, jeśli chodzi o jakość i cenę, NIE MA bardziej opłacalnego samochodu, i polecam go wszystkim, którzy chcą mieć dobry samochód a nie mają tak dużo pieniędzy np. na Hondę Legend lub Accord.
Nie zdążyłem jeszcze mieć takich problemów jeśli chodzi o ten samochód ;]
Nie zdążyłem rozbić jeszcze samochodu, więc na razie nie jestem w stanie odpowiedzieć na to pytanie :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 100KM 74kW