Ocena kierowcy - Honda City V

optymist, 17 lat temu
Silnik 1.4 i 83KM 61kW
Rok produkcji 2006
Honda City V 1.4 i 83KM 61kW 2002-2011 - Oceń swoje auto
Niektórzy uważają to auto za brzydkie, mi się podoba. Sprawdza się w praktyce, jest wygodne, duży bagażnik, niskie zużycie paliwa, zadowalająca elastyczność i dynamika. Jestem bardzo zadowolony z tego auta.
Powyżej 3 tys obrotów troszeczkę głośny, ale sam dżwięk silnika jest przyjemny.
Podobnie jak u poprzedników doskonała skrzynia biegów, poza "dwójką", która trochę haczy.
Jedynie na początku przy jeździe na "świeżych" zimówkach był lekki zgrzyt [ ale to wina opon, nie układu jezdnego]. Do elektrycznego wspomagania trzeba się przyzwyczaić [przedtem miałem hydrauliczne].
Doskonała, słupki dość szeroie, ale teraz we wszystkich autach tej klasy są szerokie iograniczające lekko widoczność. Widoczność do tyłu bez zarzutu.
Super, poza przyciskiem średniego zużycia paliwa, którym ciężko operować podczas jazdy [ ten przycisk zmienia przebieg km, przebieg dzienny km i średnie zużycie], ale to drobnostka.
Bez klimy lekki problem z parowaniem szyb podczas dużej wilgotności, z klimą OK.
Mam 180 cm wzrostu i nie mam żadnych problemów z przestrzenią w tym aucie [ zarówno jako kierowca jak i pasażer]. Pomysłowy sposób składania tylnych siedzeń.
Mogło być lepsze, słychać nawet małe kamyki uderzające o nadkola.
Doskonałe.
Niektórzy uważają że City mógłby być tańszy, ale szukając na rynku nowego auta z dużym bagażnikiem trudno znaleźć lepszą ofertę.
Irytują jedynie dysze spryskiwacza - ciężko je ustawić.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 83KM 61kW [l/100km]

6,0