Ocena kierowcy - Honda City V

zzz, 17 lat temu
Silnik 1.4 i 83KM 61kW
Rok produkcji 2007
Honda City V 1.4 i 83KM 61kW 2002-2011 - Oceń swoje auto
Inne : elastycznosc silnika, spalanie, ilosc miejsca w srodku + bagaznik.
generalnie auto prawie idealne -jedyny minus to fakt, ze jest troche zbyt glosne powyzej 125 km/h.
silnik na prawde bardzo dobry -ciagnie od najnizszych obrotow -jest bardzo elastyczny. przyspieszenie dosc dobre, ale pamietajmy, ze to nie jest auto sportowe!
jezdzilem roznymi autami i moge obiektywnie stwierdzic, ze lepszej skrzyni biegow jeszcze nie widzialem -biegi wchodza leciutko, bez najmniejszych problemow, a ruchy drazkiem sa krotkie, przez co zmienia sie je bardzo szybko i pewnie.
auto rewelacyjnie trzyma sie drogi -w zakrety mozna wchodzic z na prawde duza szybkoscia. na poczatku auto "slizgalo sie" przy wysokich predkosciach (powyzej 130km/h), ale efekt ten ustapil po okolo 1000 km -czytalem, ze to sprawa nowych opon, ze musza sie one troche "zjechac" -nie znam sie , ale fakt, ze teraz i przy 180 km/h sie nie slizga. jedyne, do czego sie trzeba przyzwyczaic, to podatnosc na boczny wiatr.
jak na takie duze auto -jest ok. mi male, boczne okienka z przodu jakos pomagaja, a nie przeszkadzaja. oczywiscie trzeba pamietac o kufrze z tylu, ale jest to sedan, nie?
na prawde the best -wszystko jest pod reka i dziala leciutko, intuicyjnie. wskazniki czytelne, radio -swietnie sie obsluguje i brzmi! szkoda, ze nie ma mp3.
przy wlaczonej klimie szyby odparowuja w 2 sekundy -rewelacja! bez klimy -znacznie gorzej!
na prawde BARDZO DUZO MIEJSCA! mam 176 cm i na przednich fotelach jest na prawde wygodnie -nie wiem jak beda mialy wyzsze osoby, bo na temat siedzenia kierowcy slyszalem juz rozne komentarze. dla mnie miejsca jest duzo. na tylnich fotelach jest jeszcze lepiej -miejsca na nogi nie powinno zabraknac nikomu! do tego super skladane tylne fotele i wielki bagaznik!
jak chodzi o silnik, to do 100 km/h -bardzo cicho, 100 -125 km/h -przecietnie, powyzej 125 km/h -za glosno. generalnie nie jest zle, ale mozna by to poprawic.
zuzycie paliwa -bardzo niskie. przy 90 km/h -5l, przy 120 km/h -6l, przy 150 km/h -7l, miasto -6,5 - 7l (wszystko podawane z klima non-stop). przegladu jeszcze nie mialem.
auto kosztuje 50000. za taka kase mozesz kupic starego passata, golego focusa, psujaca sie non-stop 307 (bez urazy, ale polecam tez od razu zainwestowanie w rozaniec -moze wtedy pojedzie) albo cos mniejszego (z segmentu B) i w miare wyposazonego. ja chcialem miec auto nowe, bezawaryjne, w miare oszczedne, obszerne i z fabrycznym cd. tak wiec -"zalezy komu na czym zalezy".
poki co wszystko ok (auto ma 9 m-cy i 17000km),
poki co wszystko ok