Ocena kierowcy - Honda Accord VIII Sedan

Silnik 2.0 VTEC 156KM 115kW
Rok produkcji 2011
Honda Accord VIII Sedan 2.0 VTEC 156KM 115kW 2008-2016 - Oceń swoje auto
Karoseria : b.ładna sylwetka, prowadzenie
bardzo ładny samochód o drapieżnej sylwetce osadzony na 17\'kołach, bardzo dobrej jakości materiały,rewelacyjne fotele przednie i audio premium system a do tego ksenony z doświetlaniem zakrętów seryjne cz.park.iwiele innych elementów podnoszących komfort jazdy
silnik jak u hondy,na niskich obrotach jazda płynna ale bez emocji, powyżej 4tys.obr.zaczyna się zabawa a można śmiało kręcić wysoko bez obawy o słuch a uśmiech ciśnie się na usta bo przyspieszenie coraz lepsze.
przełączanie biegów w tym modelu to perfekcja,i ta dźwignia zmiany przełożeń rewelacja, chociaż niektórzy narzekają że za mała
samochód prowadzi się b.dobrze w każdych warunkach,dosyć mocne wspomaganie kierownicy nie przeszkadza z wyczuciem samochodu podczas szybkiej jazdy zwłaszcza na krętych drogach, a wada to zbyt głośna praca zawieszenia na poprzecznych nierównościach
do przodu i na boki dobrze,uwaga na szerokie słupki przednie,do tyłu trochę gorzej, ale duże lusterka pomagają, seryjne czujniki parkowania bardzo przydatne,samochód należy do najszerszych w klasie
wszystko znajduje się tam gdzie być powinno,obsługa klimatyzacji intuicyjna, radio i zmieniarka również
naprawdę bezproblemowo,u mnie zawsze pracuje wentylator zaewniający świeże powietrze cały czas więc nie spodziewam się problemów z nieprzyjemnymi zapachami o których parę osób pisało.
jestem średniego wzrostu więc za mną usiądzie naprawdę wysoka osoba,gorzej gdy ktoś wysoki usiądzie z przodu bo wtedy miejsca na kolana tylko dla średniaków,dla mnie,żony i dwóch synów bezproblemowo,bardzo szeroki w środku,ale mam wrażenie że w moim civicu na nogi jest więcej miejsca,bagażnik duży ale kształt nieregularny,ja zaopatrzyłem się w bagażnik dachowy (przyda się na narty).
przesiadłem się z kompaktu co sprawia że jestem zachwycony wyciszeniem wnętrza,przy dynamicznym przyspieszaniu silnik przyjemnie wchodzi na obroty, podczas jazdy ze stałą prędkością 140-160 można swobodnie rozmawiać nie podnosząc głosu szybciej jeszcze nie jechałem więc nie wiem
przy tej wielkości i masie naprawdę b.dobrze spokojna jazda w średnim mieście to 8,5 trasa 6,4-7,2
95tys.za b.dobrze wyposażoną wersję lifestyle 2011r.to chyba nieźle
brak jeżeli będzie jak w moich poprzednich hondach to jestem spokojny.
brak jeżeli będzie jak w moich poprzednich hondach to jestem spokojny.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 VTEC 156KM 115kW [l/100km]

7,6