Samochód bardzo ładny na zewnątrz i w środku. Dobre materiały wykończeniowe (choć już widać rysy w niektórych miejscach). Bardzo dobre wyposażenie. Minusy to: bardzo mało miejsca na tylnych siedzeniach, mały bagażnik jak na tę klasę i głośne zawieszenie.
silnik bez turbiny więc najlepiej przyspiesza na wysokich obrotach. Mimo tego jest wtedy cicho we wnętrzu.Przydałoby się jednak trochę więcej mocy. Mam skrzynię automatyczną, która zmniejsza dynamikę.
Automat pracuje bardzo miękko, zmienia biegi niezauważalnie, ale trochę zbyt długo. Do spokojnej jazdy bardzo dobry, do sportowej już nie. Jak ktoś lubi może zmieniać biegi manetkami przy kierownicy i wtedy kręcić silnik wysoko.
Trochę twardo. To byłoby ok, niestety zawieszenie jest bardzo głośne. Na każdej nierówności, zwłaszcza poprzecznej słychać łomot. To denerwujące, bo silnik jest mało słyszalny. To klasa wyżej niż Megane, ale zawieszenie Megane było zdecydowanie bardziej ciche.
Nie mam problemów z widocznością. Dużym ułatwieniem są czujniki parkowania z przodu i tyłu.
Ergonomia na dobrym poziomie dla kogoś kto nie gubi się w dużej ilości przycisków. Jedynym minusem jest zestaw bluetooth, który w zasadzie służy do odbierania połączeń, bo zapisanie ustawień książki telefonicznej w wersji bez nawigacji jest praktycznie nie możliwe. Kontakty i numer telefonu trzeba podać głosowo w języku angielskim i chyba tylko anglik może być prawidłowo zrozumiany.
OK. Szybko chłodzi i szybko grzeje.
Bardzo dobrze z przodu. Z tyłu kiepsko z miejscem na nogi. Miejsca mniej niż w kompakcie. To dla mnie duży minus bo wygodnie mogą podróżować w zasadzie tylko 2 osoby. Chcąc mieć samochód rodzinny trzeba wybrać konkurencję.
Bardzo dobrze wyciszony silnik. Praktycznie go nie słychać. Duży hałas zawieszenia, nadkola nie wyciszone i słychać kamyki i żwir przy jeździe zimą lub po brudnej nawierzchni.
średnia ok 8 litrów (40% miasto, 60% trasa). Myślałem, że będzie gorzej.
Trochę drogi w porównaniu do Toyoty, Forda ale za to bogato wyposażony.
Na razie bez problemów
Na razie bez problemów