: Ekonomiczny, dynamiczny (choć lubi wysokie obroty), nie bierze oleju (jeżdżę na 0w20)
Auto nie jest tanie - ale niczym nie rozczarowuje.
Silnik - jak dla mnie, czyli osoby jeżdżącej raczej spokojnie - rewelacyjny. Cichy, oszczędny a jednocześnie potrafiący pokazać pazur. No i to brzmienie po przekroczeniu 5000 obrotów przy przyspieszaniu.....
Krótka droga drążka, pewne wchodzenie biegów - poezja.
Porównując z Mondeo - jakby nieco mniej pewny i jakby twardszy na naszych dziurach. Choć zakręty potrafi pokonywać znacznie szybciej niż Mondeo. Za to na pewno znacznie ciszej wybiera nierówności.
Do tyłu - słabo, do przodu dobrze choć trzeba się przyzwyczaić do wysoko poprowadzonej krawędzi maski.
Jeśli nie liczyć zbyt małych przycisków na kierownicy do sterowania tempomatem i radiem (nie widzę obsługi w rękawiczkach zimą) to byłoby doskonale.
Porównując z poprzednimi samochodami - idealnie.
Doskonale - bo jako kierowca mam świetne miejsce \"pracy\". Z tyłu dla dorosłego może być nieco ciasno, ale jeśli jeżdżą tam dzieci i to sporadycznie to jest OK.
W czasie spokojnej jazdy słyszę tylko opony, a i te nie za głośno. Silnik słyszalny praktycznie tylko w czasie przyspieszania - ale powyżej 5000 obrotów słucha się go z przyjemnością.
Największe zaskoczenie - spalanie naprawdę lepiej niż przyzwoite.
Praktycznie jakość jak Audi a cena jak Mondeo.
Czasem słychać (na dziurach) telepanie się mechanizmu zagłówka (ciche stukanie).
Jak dotąd nic.....
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 VTEC 156KM 115kW