Cóż, nie należy chwalić niczego zbyt szybko niczego - w 3 opinii (po 42 tys.), zachwalałem ten samochód, a teraz po następnych 4 miesiącach (50 tys.) - sam nie wiem. Popsuły się znowu czujniki parkowania (drobiazg) - choć tryb załatwiania - okres oczekiwania do 14 dni od zgłoszenia - w tej klasie samochodu - niepoważne. Druga sprawa fatalna. Niespodziewanie odkryłem, że stalowy stelaż okna dachowego jest cały skorodowany - samochód zakupiony w salonie, używany od listopada 2008. Sprawdziłem w salonie, w trakcie zgłoszenia, nowy samochód z takim oknem i z przerażeniem odkryłem, że potencjalny kupiec, w nowym samochodzie ma już skorodowaną tą samą część - oczywiście w niewielkim stopniu, ale rdza jest widoczna gołym okiem. Ostatecznie nie wiem jak mam ocenić ten samochód - rdza w takim miejscu dyskwalifikuje samochód grubo ponad 100 tys zł. Ta moja Honda ma tyle wpadek. Wszystkie w ASO są oceniane jako przypadki odosobnione??? - ostatnio zaczynam wątpić, że tak jest w istocie. Piszę o tym problemie, aby inni użytkownicy sprawdzili swoje okno dachowe - jak także tego nie używałem, ale przypadkowo w ostatnim okresie z powodu bardzo ładnej pogody, postanowiłem sprawdzić, czy to się do czegoś przydaje, a tu taka niespodzianka. Reasumując, myślę jednak, że może Honda nie jest dla mnie, choć zobaczymy co będzie dalej. Może inni użytkownicy są super zadowoleni ;-)))
Cena wyjściowo akceptowalna, jakość samochodu powoli nie.
Nawracające problemy z drobną elektroniką, okresowo nierównomierna praca silnika, trudna do stwierdzenia przyczyna - kilkukrotnie przeprogramowanie komputera silnika.
Korozja stelaża okna dachowego po okresie 18 miesięcy!!!! w sumie dyskwalifikacja. Problemy z drobiazgami (elektronika) akceptowalna - korozja nie. Obecnie zastanawiam się, dlaczego ja to odkrywam przypadkowo - w końcu z powodu wyświetlań komputera jestem w serwisie na przeglądzie co 3-4 miesiące (przegląd A, B, AB itp). Nie rozumiem tego - to też ocena serwisu i fachowości przeglądów :-((((
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 VTEC 156KM 115kW