: auto bardzo ciekawe stylistyczne i mimo czasu wciąż niemoge się na patrzeć.
: głośniki - kiepskie - panasonic - mimo że system premium
Auto jest bardzo dobre mimo kilku wad które jednak łatwo zidentyfikować przed zakupem.
Takie auto kupuje się świadomie godząc się na nieco ograniczoną funkcjonalność i \"inną\" elastyczność silnika.
Jak kto przeciw to ma VW czy Forda.
Wszystko super oprócz elastyczności, nawet można kręcić do 7000 obr a i tak kiepsko. Z drugiej strony na autostradzie nieźle przyspieszał powyżej 160 km/h. Te 156 km jest ok ale 190Nm to słabiutko.
dla mnie rewelacja.
Samochód kupiłem w czerwcu 2008, więc jest to auto z początku produkcji. Stuków żadnych u mnie nie słychać jak to czytałem w innych opiniach. Auto stabilne, dobrze się trzyma ale ma tendencje do myszkowania na szybko pokonywanych i niezbyt głatkich zakrętach. ASR zbyt szybko reaguje - można niezdążyć na skrzyżowaniu a z drugiej strony ESP zbyt późno - stanąłem bokiem na śniegu choć wolno jechałem.
do przydu ok ale z czujnikami. Do tyłu słabiutko poprawiają czujniki i duże lusterka (z ruchomym prawym). Trzeba uwarzać wycofując z za samochodu na ulice - nic nie widać - sidzi się niziutko.
jak już zasiądziesz to rewelacja, może troche przytłacza ale chyba każdy siedział przed kupnem.
obsługa intuicyjna.
bez klimy szybko parują szyby w czasie deszczu. Wydajność ok ale umnie też coś czuć, zwłaszcza przy większych prędkościach klimy czy nawiewu. Byłem już dwa razy z tym w serwisie i nic ( czyszczenie na sucho i na mokro oraz wymiana filtru). Nagrzewanie dosyć szybkie.
Troche problem przy wsiadaniu, zwłaszcza dla starszych osób. przestrzeń z przodu wystarczająca a z tyłu dla nóg mało miejsca. Ale bagażnik troche rozczarowuje zwłaszcza swą nieustawnością.
Jest dość cicho w środku ale kontakt z otoczeniem pozostaje - dla mnie ok. Powyżej 180 km/h już dość głośno. A i jeszcze wibrująca maska silnika przy bocznym wietrze i prędkości powyżej 170km/h,
Jest to mój pierwszy samochód tej klasy i w dodatku nowo zakupiony więc koszty przeglądów mnie troche przytłaczają ale się z tym pogodziłem i stać mnie na to. Zużycie paliwa jak na benzyniaka z taką masą to rewelacja ( średnio 8,5 l/100km na spokojnie, trasa ok. 7,5l/100km, miasto 10-11 l. Autostrada 12l przy 160km/h)
Z takim wyposażeniem nie kupimy za tą cenę Forda czy VW chyba, że ktoś ma duuuużo czasu i lubi przesiadywać w salonach.
bezpiecznik zapalniczki, głośnik (już 2x wymieniany), brzytki zapach z nawiewu.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 VTEC 156KM 115kW