: Komfort jazdy - taką opinię wystawiła żona ;)
Świetne auto doskonale wykonane. Za tą cenę świetny wybór biorąc pod uwagę wyposażenie. Mam nadziję że marka podtrzyma opinie produkującej bezawaryjne auta i w przypadku egzemplarza który trafił w moje ręce :)
Rewelacja. Czasami wyłączam radio żeby posłuchać jak chodzi. Dodam że trzeba się wsłuchać albo sporo podkręcić obroty bo auto świetnie wyciszone. Zaskoczony jestem elastycznością bo auta tej marki słyną z tego że lubią wysokie obroty. Podobnie jest z tym modelem ale na niższych również daje radę i ładnie przyspiesza. Powyżej 4000 obrotóe to już jest zabawa i sponsoring stacji benzynowych, ale warto ;)
Dla mnie idealnie pasuje. Przy moim wzroście (194cm) znalazłem idealną pozycję za kierownicą, a umiejscowienie dźwigni zmiany biegów było chyba projektowane z myślą o mnie :). Świetna ergonomia, precyzyjne zmiany biegów i odpowiedni skok drążka.
Może nie będę tu dość obiektywny bo wcześniej jeździłem autem klasy B, ale kilka jazd próbnych innymi autami klasy Accorda odbyłem i muszę przyznać że dla mnie świetne połączenie komfortu z dużym poczućiem bezpieczeńswa podczas jazdy... a przede wszystkim świetna zabawa na zakrętach.
CZujniki parkowania i lusterko opuszczające sie przy cofaniu. Nic dodać nic ująć.
O ergonomii już wcześniej pisałem świetne miejsce dla kierowcy i o to chodzi. Po chwili rozpracowywania auta z instrukcją (instalacja telefonu) dalsza obsługa intuicyjna.
Cicho i wydajnie.
Jak dla kogoś o moim wzroście o którym już wspominałem z przodu super, a z tyłu no cóż... Superb to to nie jest ale w czworo dorosłych można spokojnie jechać. Najważniejsze że ja bedę trzymał kierownicę :)
Wyłączam radio żeby ssię silnika dosłuchać.
Co do paliwa to wartości fabryczne są prawie że zgodne z moimi osiągnięciami, czasami schodzę poniżej danych fabrycznych... a potem jest kawałek fajnej drogi i coż spalanie rośnie - zabawa kosztuje.
Bardzo mi odpowiada. Porównywałem wiele aut w tej klasie i sądze że dokonałem dobrego wyboru. Przynajmniej ominął mnie szok dotyczący doposażania auta w wyposażenie jakiego oczekuję i późniejszy szok po podsumowaniu ceny. Tak było w przypadku kilku marek.
Wymiana głośników z przodu ale ponoć kilka Accordów trapiła ta usterka. Poza tym bez uwag.
Bez uwag :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 VTEC 156KM 115kW