Moja ocena jest bardzo przemyślana, ponieważ samochód już sprzedałem jakiś rok temu. Obecnie posiadam Hondę Accord 2.4 201km TYPE-S A/T, ale bardzo się zastanawiam, żeby ponownie kupić sobie 2.2 180 km i-detec, zdecydowanie lepsze przyspieszenie. Jest to świetny samochód, jedyny, dosłownie jedyny jego minus to to, że zimą dość długo się rozgrzewa, nie wiem jak jest w przypadku innych marek z silnikiem wysokoprężnym, to jest mój pierwszy diesel, zawsze jeździłem benzyniakami o różnych mocach i najlepszym z moich samochodów była ta właśnie Honda. Przyspieszenie jest genialne dosłownie na każdym biegu, a szczególnie zaskakuje na 6 biegu przy 100 na godzinę wciskamy pedał gazu do końca i 180 km chce galopować. Zawieszenie i układ kierowniczy, jak dla mnie świetne, mam dwójkę dzieci mogę jechać spokojnie i komfortowo, a kiedy jadę sam mogę troszkę poszaleć na zakrętach. I jak to z Diesel'em pod maską, można spokojnie około 1000 km przejechać bez tankowania.
Miałem wersję troszkę podkręconą, jakieś 210km, mocy nie brakowało.
Bardzo precyzyjna, biegi wchodzą z lekkim oporem, ale to właśnie mi się w niej podobało
Zawieszenie jest dużo lepsze w wersji Type S, w porównaniu do zwykłej wersji, nie jest za twarde, ani za miękkie.
Widoczność jest jak najbardziej dobra w każdym kierunku, duże lusterka robią swoje.
Wszystko na swoim miejscu, panel Climatronika w jednym miejscu, radio w drugim i to tyle.
Największy i jedyny minus, ogrzewanie w mroźne dni (DŁUGO TRZEBA CZEKAĆ) w następnym zamontuje WEBASTO.
Samochód czteroosobowy (jak wszystkie w tej klasie) :)
Wyciszenie jest dość dobre, ale bardzo dużo zależy od opon, naprawdę, głośność opon robi różnicę
Części w serwisie dość drogie, ale w porównaniu do czego? To jest Honda, zadbaj troszkę o nią, a ona odpłaci Ci bezawaryjnością
Uważam, że wart swojej ceny, poza tym bardzo mała utrata wartości.
Nie miałem
Przy przebiegu 220 tys km usunąłem DPF (1200zł) nie wiedziałem gdzie wpisać tą "Usterkę", ponieważ to jest część eksploatacyjna, a nie usterka, ale musiałem, albo usunąć, albo kupić.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-DTEC 180KM 132kW