Bardzo fajne auto. Moje jest biale z przyciemnionymi szybami i czarnymi felgami co wyglada dosc efektownie i przykuwa uwage. Bagaznik jak na kombi troche maly ale to nie bylo priorytetem. Spalanie dosc niskie i brak usterek sprwiaja ze jest to pojazd w miare ekonomiczny a wygodne i ergonomiczne wnetrze sprawia ze rowniez komfortowy. Po 2 latach nadal mi sie podoba :)
Troszke mulowaty w dolnym zakresie obrotow (z pod swiatel nie koniecznie pierwszy) ale od 3,5-4 tys. obr. juz calkiem spoko. Choc po 156 koniach mozna by sie spodziewac wiecej to nie jest zle, do normalnej i w miare dynamicznej jazdy w zupelnosci wystarczy.
Spoko. Skrzynia ma krotkie skoki a biegi wchodza precyzyjnie. Nic nie chaczy
Auto prowadzi sie dosc precyzyjnie. Zawieszenie jest troszke twardawe ale za to mozna wejsc troche szybciej w zakret bez obawy o poslizg (ale bez przesady :)) Zawieszenie jest raczej ciche ale na bardzo dziurawej drodze nie nadaza z wybieraniem nierownosci
Jak dla mnie spoko. Lusterka sa dosc duze w przeciwienstwie do tylnej szyby, ale tragedii nie ma. Dodatkowo czujniki cofania sa bardzo pomocne wiec nie ma wiekszych problemow z manewrowaniem
Tu nie mam zadnych zastrzezen. Wszystko obsluguje sie latwo i intuicyjnie
I tu rowniez na 5. Klima wydajna, szybko schladza wnetrze. Zima tez jast O.K, 2-3km i juz grzeje
Z przodu spoko. Miejsca jest pod dostatkiem a fotele sa bardzo wygodne, nawet po 10 godz. jazdy nic nie boli... Z tylu troszke gorzej ale tragedii nie ma, do tej pory nikt nie narzekal nawet na bardzo dlugiej trasie. Jedynym mankamentem sa dosc male tylne drzwi a niska wyprofilowana kanapa utrudnia wysiadanie (przetestowane na mojej babci)
Przy normalnej jezdzie jest cicho. Dopiero przy predkosciach powyzej 140-150km/h zaczyna sie robic troche glosniej ale nie przeszkadza to w normalnej rozmowie. Fabryczne opony letnie Yokohama sa glosniejsze o zimowek
Jak na 2 litrowy silnik benzynowy to wydaje mi sie ze bardzo dobrze. W miescie 10 do 11 zima na bardzo krotkich odcinkach, do 5-6km. W trasie w zaleznosci od predkosci: autostradami z Niemiec do Polski przy predkosciach nie przekraczajacych 160km/h 8-8,2. I czym wolniej tym ekonomiczniej. Na 100 kilometrowej trasie poza autostradami, jadac przepisowo ale bez zamulania wyszlo jakies 6,5 litra. Przeglady wydaja mi sie raczej niedrogie jak na ASO. Mieszkam w Niemczech wiec ceny w euro: 1- 130, 2-200
Auto kupione jako nowe w salonie z dodatkowa gwarancja (czyli w sumie na 5 lat) za 23 tys. euro (ok. 95 tys. pln). Oczywiscie nie jest to mala kwota ale w porownaniu z inymi markami z podobnym wyposazeniem jest raczej rozsadna
Nic
Rowniez nic