: Silnik niesamowicie się sprawuje w tym modelu. Po odpaleniu silnika słychać dużą pojemność.
Auto raczej dla ludzi poważnych. Aczkolwiek z diabłem pod maską ;) Limuzyna z prawdziwego zdarzenia. Do tej pory mnie coś zadziwia. Posiadam wersje executive. Z ciekawszych rzeczy to : automatyczne wycieraczki, dwustrefowa sterowanie temperaturą (dla kierowcy i pasażera), kurtyny boczne, są także nawiewy prowadzone dla pasażerów z tyłu poprzez siedzenia przednie, dużo schowków, super sound system ze zmieniarką płyt, kierownica ze sterowaniem radiem i tempomatem i wiele innych. Brak mi komputera pokładowego z grupy wv. Szybkie auto na dalekie trasy. Młodym kierowcom polecam inne modele Hondy. Mam czasem problemy z zaparkowaniem ze względu na przyciemnione szyby. Octavia paliła średnio 5,3 l/100 km. Seat spalał 5 l/100 km. Jednakże z owych dieslów najlepiej mi sie jeżdziło Octavią. Wracając do accorda to polecam to auto. Spala okolo 7 litrów ale myśle warto jeżeli jeżdzi się autem przestronnym, szybkim, wygodnym, bezpiecznym, solidnym i zrobionym przez japończyków ;)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CTDi 140KM 103kW