: Nie sądziłem że tak ciężki samochód może tak szybko się rozpędzać. Silnik kręci się do 5000obr (przypominam diesel). Osiągi: na 1biegu 50km\h na 2biegu 90km na 3biegu 140km. Reszty nie sprawdzałem
Jestem zadowolony. Gdyby jeszcze wyciszenie było lepsze to byłbym w 7niebie.
2.2iCDTi świetne osiągi, elastyczność też super.
Mogło by być lepiej. na oponach 205/55 r 16 trochę wozi w koleinach i czuć każdą dziurkę
Niezła na początku ciężko jest cofać bez czujników ponieważ dosyć wysoko jest linia bagażnika. Ale można się przyzwyczaić
Dwustrefowy kimatronik mówi chyba sam za siebie
Mogłoby być więcej miejsca dla pasażera. Ale ja jeżdżę tylko za kierownicą i dla mnie miejsca jest wystarczająco
Tu niestety dużo punktów nie dam. Być może nienajlepsze wyciszenie jest winą wersji, którą posiadam, czyli Sport. Wiecie lepsze osiągi po zmniejszeniu wagi czyli wyjęcie wyciszenia. Odczuwa się to głównie na kiepskich drogach natomiast na równych autostradach przeszkadza szum powietrza ale dopiero od 150km w górę
Jak na 140KM. Od 0 do 100km poniżej 10sekund to spalanie jakie mi średnio wychodzi mieści się w 7,5litrach to jest super
Nie jest źle. Ale przy przebiegu 110000km plastiki niestety już trzeszczą (samochód bezwypadkowy) Poza tym nic nie było jeszcze robione tylko olej wymieniam. Nawet zawieszenie jest jeszcze oryginalne
Żadnych usterek poważnych
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CTDi 140KM 103kW