: bardzo dobre przyspieszenia, elastycznosc, nie obawiam sie ze braknie mi mocy aby kogos wyprzedzic albo przyspieszyc nawet na 5 biegu.
zaczne moze od rzeczy ktorych mi brakuje: brak komputera pokladowego ze spalaniem, brak automatycznego domykania szyb po zamknieciu z kluczyka, brak silownikow do podnoszenia maski tylko ten glupi drut jak w polonezie, brak podswietlenia przyciskow na kierownicy (rozwiazane w 2005r), wiem ze moze to glupoty ale uwazam ze w samochodzie za taka kase powinny byc takie rzeczy zwlaszcza ze w niemieckich samochodach duzo nizszej klasy maja, tak czy inaczej nie dyskwalifikuje to hondy accord bo oferuje naprawde komfortowa jazde i gdy kupowalem zastanawialem sie pomiedzy honda a audi A6 i wogole nie zaluje wyboru hondy,
Silnik po prostu super, bardzo dobre przyspieszenie, przyspiesza nawet na 5 biegu, pracuje rowno i cicho, jak dla mnie o wiele lepszy od 1.9TDI z Volkswagena.
nie mam zadnych zarzutow, wszystkie biegi wchodza idealnie.
prowadzi sie swietnie, bardzo dobrze trzyma sie drogi nawet przy duzych predkosciach, uklad kierowniczy pracuje leciutko i dokladnie, jedyne co mi troche przeszkadzalo to zbyt twarde zawieszenie w omedze bylo zdecydowanie bardziej miekkie, ale to zapewne kwestia gustu jakie kto lubi, pozatym gdyby bylo bardziej miekkie to pewnie nie trzymalby sie tak super na zakretach :)
Widocznosc ok, chociaz przez tylna szybe juz gorzej, ale od czego sa lusterka i czujniki parkowania? :) z przodu w porzadku, przednie slupki nie zauwazylem zeby przeszkadzaly bardziej niz w innych samochodach.
wszystko pod reka, nie trzeba bez potrzeby szukac jakich przelacznikow, jedynie co moglbym sie przyczepic to brak podswietlania przyciskow na kierownicy ale to zostalo poprawione w 2005roku, pozatym nie ma tych przyciskow az tyle zeby nie mozna bylo zapamietac gdzie co jest i kazdy przycisk ma inny ksztal wiec nie ma szans pomylic.
pracuje bardzo wydajnie i stosunkowo szybko nagrzewa/schladza samochod, z zaparowanymi szybami radzi sobie doslownie w pare sekund,
hm... no coz przesiadlem sie z opla omegi wiec wydaje mi sie troche malo miejsca zwlaszcza z tylu, na szerokosc tez bylo lepiej w omedze bo honda jest stosunkowo waska,
bardzo dobre, przy szybkiej jezdzie slysze niestety opony ale to wina opon bo jakies tandetne byly jak kupilem dlatego mysle o wymianie, silnika praktycznie nie slychac no chyba ze sie ma juz ponad 3500 obrotow... ;)
biorac pod uwage ze nie jest to maly silnik i daje ogromna frajde z jazdy i przyspieszen to nie pali bardzo malo, dojezdzam codziennie do pracy ok 78km w jedna strone z czego ok 50km autostrada z predkoscia ok. 140km/h i przewaznie wlaczona klimatyzacja i pali mi srednio ok. 7.3/100km,
mysle ze wypada bardzo pozytywnie osobiscie dalbym jakies 4.7pkt na 5 za brak tych drobiazgow ktore napisalem wyzej, jednak w standardzie dostajemy bogate wyposazenie wnetrza w moim modelu skorzana tapicerka, nawigacja satelitarna, zmieniarka na 6 plyt i wiele wiele innych rzeczy, jak najbardziej polecam to auto kazdemu kto sie waha czy go kupic.
posiadam to auto od 4 miesiecy i zrobilem 20tys km wiec na razie trudno powiedziec, wymienilem jedynie wycieraczki, filtr przeciwpylkowy i akumulator, no i oczywiscie standardowa wymiana oleju i filtru oleju,
powaznych usterek brak,
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CTDi 140KM 103kW