gdybym miał wybierac auto jeszcze raz to wybrałbym jedno z trzech :accord, mazda 6 2.0diesel, volvo s60 2.4 diesel
Poza POWAŻNĄ USTERKĄ!!! uwaga, pękł mi łańcuch od pompy oleju!!! w trakcie jady na trasie. spowodowało to pękniecie misy olejowej (tak mocno pieprznął łancuch) i dzieki temu stałem w środku nocy 200km od domu. wymieniłem łancuch pompy oleju, napinacz, prowadnice, do tego pro forma łancuch rozrzadu i napinacz i prowadnice + spawanie misy + wym oleju + programopwanie immobilajzera (jak stała bez akumulatora to sie sam rozprogreamował) = prawie 5000zł!!! = nie fajnie. dodam tylko ze niek nigdy i nigdzie nie słyszał o takiej usterce w tym aucie, wiec moze tylko ja mialem pecha. poza tym silnik super. moc, spalanie osiagi dzwiek - revelacja
idealna, jezdziłem audi a4 i fordem mondeo oraz oplem vectrą i nie mają szans w porownaniu z accordem. toyota avensis tez jest daleko w tyle ze swoją skrzyną biegow.
nic dodac nic ująć. swietnie sie jezdzi, sportowa charakterystyka układu jezdnego. minus to to ze jazda po dziurach jest dosc odczuwalna (bo jest twarda, ale cos za cos) i niestety głośno sie robi w srodku podczas jazdy po dziurach
jak wszedzie, słabo, podobnie jak w passacie czy a4, ale lepiej niz w avensisie
wszystko pod ręką,
dodałbym jeszcze sterowanie klimatyzacja w kierownicy :)
ok, ale mogła by miec ogrzewanie przedniej szyby, ford ma
sporo miejsca dla kierowcy i pasażerów, bagażnik mi wystarcza, ale konkurencja ma nieco większe bagażniki
jazda po dziurach zbyt głośna, ale to przez twardawe sportowe (jak na tą klase aut) zawieszenie.
szum wiatru nawet przy 210 km/h nie jest uciążliwy, jak w avensisie
spalanie jest takie sobie, niektórzy konkurenci spalają mniej, ale niewiele (góra 0.5 do 1l/100km)
130 000 zł. to troche dużo, ale gdyby nie wspomniana usterka to ocena byłaby na 5+
nic sie nie dzieje
niestety miałem poważną usterkę łacucha pompy olejowej. dokładnie to nie wytrzymał napinacz, powstał luz na łańcuchu i pod wpływem drgań ów łańcuch sie rozpadł:(, koszt całkowity usterki to prawie 5000zł + holowanie (assistance w pzu to jestnie 130km holowania za darmo i to tylko w kierunku miejsca zameldowania właściciela pojazdu)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CTDi 140KM 103kW