Przeniesienie napędu
: Zgrzytanie podczas wrzucania 3-go biegu
Pomimo tych wad stwierdziłem że i tak kolejnym autem będzie Honda
Jak to honda, może z dołu słabo ciągnie ale jak się rozkręci to lubi poszaleć
Biegi sprawnie wskakiwały do momentu kiedy nie wiadomo skąd trzeci bieg zaczął wchodzić ze zgrzytem. Prawdopodobnie synchronizator. Nie ukrywam niezadowolenia, przeciez to Honda
Z tym nie ma kłopotu. Prowadzi się świetnie. Zapewnia pewnośc prowadzenia. Co prawda potrafi delikatnie zarzucić tyłem hamując w szybkim zakręcie ale jest to łatwo skorygowac.
Trochę mało przejrzystosci z tyłu z racji że to sedan ale nie zwracam na to uwagi, do tego są lusterka boczne
Jestem słusznego wzrostu ale czuję się świetnie w środku. Jedno z niewielu aut gdzie nie bolą mnie plecy po dłuższej podrózy. Wszystkie przyciski na miejscu. Włączanie intuicyjne. Po prostu super
Nie ma nic do zarzucenia. Plus za odrębny nawiew przedniej szyby
Co prawda w wyższych partiach obrotów robi się trochę głośno ale maniacy hondy to lubią
Trochę za dużo, może to tłumaczy spora masa auta oraz moja ciezka noga. Ja potrafię spokojnie zużyć 15 litrów na 100 km ale czasami zdaża mi się zejść do 8,5 w trasie
Zauważyłem delikatne skrzypienie we wnętrzu auta ale jeszcze tego nie zlokalizowałem bo zdarza się to w sumie rzadko
Tutaj mógłbym dużo pisać. Zszokowany byłem gdzie w aucie które posiadam od nowosci a w sumie nie jest stare bo ma niecałe 3 lata i mały przebieg zauważyłem ślady korozji na drzwiach tylnych. Dla mnie to niedorzeczne. Zaznaczam że auto bezwypadkowe.Druga sprawa to zgrzytanie podczas wrzucania trzeciego biegu. Kolejną przyczyną złości jest czujnik abs-u który z niewiadomych przyczyn się zepsuł
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW