Doskonały samochód pod iemal każdym względem. Wart polecenia!
Po przyzwyczajeniu się do tego, że to silnik który preferuje wyższe obroty nie ma powodów do najmniejszych narzekań na elstyczność - wystarczy go odrobinę "podkręcić" i rwie do przodu jak burza. Jeżeli jest taka potrzeba to bez obawy można wykorzystać na danym biegu pełen zakres obrotów (90 km/h na drugim biegu już przetestowałem)
Najmniejszych problemów z trafieniem na właściwy bieg
Jak na polskie warunki zawieszenie jest odrobinę twarde, ale za to samochód trzyma się drogi jak przyklejony
Do tyłu mogłaby być lepsza, dość niefortunnie umiejscowione lusterko wsteczne - zasłania trochę widok do przodu. Poza tym bez najmniejszych zastrzeżeń
Wzorowa - wszystkie przyciski obsługuje się intuicyjnie
Doskonała wentylacja i ogrzewanie. Klimatyzacja działa bez najmniejszych kłopotów
Dla kierowcy ilość przestrzeni jest więcej niż wystarczająca (mam 198 cm wzrostu i siedzę wygodnie) ale przy maksymalnym wysunięciu fotela kierowcy do tyłu, na tylnym siedzeniu zaczyna lekko brakować miejsca - ale na szczęście ja tam nie jeżdzę ;-)
To mój kolejny japończyk - zaskoczył mnie tym jak bardzo udało się go wyciszyć
Nie wyliczam szczegółowych ilości - jedynie ostatnio sprawdziłem że na odcinku ok. 300 km, z czego połowa przypadła na miasto, 1/4 na trasę a 1/4 na trasę w gigantycznym korku (3 h przejechałem ok. 30 km) spalanie wyniosło 9,2 l/100 - byłem naprawdę bardzo miło zaskoczony!
W sytuacji gdy nowe samochody z segmentu niższego kosztuja powyżej 60 tys. , kupno accorda w promocji (np. wyprzedaż rocznika itd.) jest bardzo dobrym wyborem
Na razie nic się nie działo
Patrz wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW