Ocena kierowcy - Honda Accord VII Sedan

Silnik 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Rok produkcji 2003
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Honda Accord VII Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
nie mam do czego się przyczepić, auto prawie idealne.
dołożyć zimny dolot i silnik pięknie 'gada'. VTEC odczuwalny. spalanie w mieście przy spokojnej jeżdzie oscyluje miedzy 7,5 a 8,5. przy 'pałowaniu' ok 10. w trasie pali ok 7 przy predkościach ok 110km/h. dla mnie rewelacja!
świetna, dobrze dobrane przełożenia do potencjału silnika, brakuje mi 6. biegu, ale i tak jest dobrze. dołożyłem ShortShifter i zmiana biegów jest jeszcze lepsza i SZYBSZA.
nie ugina się na zakrętach - doskonałe prowadzenie w każdych warunkach. po obniżeniu u usztywnieniu springami progresywnymi Eibach pro kit - REWELACJA, ale niestety po Wrocławiu długo sie tak nie da jeżdzić i po roku niestety musialem wrócić do serii
wszystko super, może poza widocznościa do tyłu przy cofaniu - nie widać klapy i cofamy niestety na czuja:)
siedzi sie jak na tronie, podłokietnik z prawej i lewej strony (drzwi) praktycznie na tej samej wysokości, regulacja kierownicy w 2 plaszczyznach pozwala idealnie się 'dopasować'. miejsca na nogi wszędzie dużo, na 100% więcej niż w A4, bmw 3 i Lexie IS
spalanie małe jak na gabaryty, nic sie nie psuje. raz na rok może jakaś gumka w zawieszeniu
Honda za ta kase oferuje więcej niż konkurencja. jakosc wykonania, wy ciszenie, wyposazenie, przestronnosc kabiny, BEZAWARYJNOSC
wymienilem sprzegło przy 190tyś km - myśle że wystarczy. jak sie dba, to sie nic nie psuje.
nigdy. nic. null. nada. SERIO

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW [l/100km]