Ocena kierowcy - Honda Accord VII Sedan

Silnik 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Honda Accord VII Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
Inne : najbardziej zaskoczyło mnie niskie spalanie, poprzednia honda accord 1,8 paliła litr więcej przy takim samym stylu jazdy.
ten samochód dobrze wygląda i taki jest- z charakterem. Jeżdziłem avensisem i passatem- Nie zamienił bym się.
Silnik typowo hondowski. cichy i oszczędny do 3,5 tys obrotów, powyżej 4tys-znakomite osiągi
Biegi wchodzą bardzo lekko i precyzyjnie. Warto kupić samochód z manualną skrzynią.
Bardzo dobrze się prowadzi, niezwykle precyzyjny układ, reaguje na każdy ruch kierownicy. dobre trzymanie w zakrętach. Zawieszenie tak jak w hondach twarde i sportowo zestrojone. jesli decydujesz się na hondę to wybierasz frajdę z jazdy nad komfort podróżowania.
Trochę szerokie przednie słupki ale można się przyzwyczaić. Przydają się czujniki cofania, ułatwiają manewry.
wszystko pod ręką, bez zbędnego szukania, podgrzewanie lusterek mogłoby się automatycznie wyłączać po kilku minutach, czasami można o nich zapomnieć. Brak komputera-to wpadka jak na tej klasy auto
Klimatyzacja działa bardzo dobrze, ogrzewanie przyzwoicie. -ogrzewanie w poprzedniej generacji było wydajniejsze.
auto przestronne,wygodne. jedyny mankament to zbyt wąskie siedziska przednich foteli.zapewniają dobre trzymanie ale nie idą w parze z komfortem.
super jesli jedziemy po dobrej drodze, jak po dołach i dziurach to słychać pracę zawieszenia.
spalanie jak na te silnik to rewelacja 8,5l średnio , jak się trochę mocniej ciśnie gaz to pali koło 9,0
Drogi samochód wart swojej ceny.
co mnie cieszy to ich brak. wymieniałem jedynie żarówki.
na razie nie ma. i oby tak zostało

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW [l/100km]

8,3