Ocena kierowcy - Honda Accord VII Sedan

Silnik 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 1 rok
Honda Accord VII Sedan 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
Silnik : Zrywne 155 KM - jak się jedzie w trase czasem trudno się powstrzymać :-)
Karoseria : Lakier łatwo odpryskuje przy udeżeniu kamienia podczas jazdy
Jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Dobrze się prowadzi, świetnie prezentuje (nawet po kilku latach przyciąga wzrok), jakość wykończenia bez zarzutu, nic się nie psuje.
Do normalnej jazdy jest więcej niż wystarczający. Ale jak to benzynowy - preferuje wyższe obroty jeśli ktoś chce poszaleć. 155KM potrafi sprawić frajdę.
Bardzo precyzyjna, nic dodać, nić ująć.
Świetnie się trzyma drogi, zapewnia doskonałą kontrolę nad autem (w tym przy większych prędkościach)
Problemem jest widoczność do tyłu - wysoko kończąca się szyba (w końcu to sedan). Trzeba się przyzwyczaić, szczególnie jak się ktoś przesiada z klasy Compact.
W kabinie jest świetnie - wszytko na swoim miejscu, niezła jakość. Pomysłowe jest np. obudowanie tylnego siedzenia kierowcy zabezpieczające przed \"okopywaniem\" bucikami małego dziecka siedzącego w foteliku. Jedyny mankament to niewystarczająco duży otwór bagażnika.
Dwustrefowa klima działa bez zastrzeżeń.
Ciągle po roku, gdy wsiadam do środka mam to miłe uczucie że tutaj jest moje miejsce :-) W 4 osoby podróżujemy bardzo wygodnie.
Spokojnie można koić nerwy dzwiękami muzyki stojąc w porannych korkach. Przy wyższych obrotach można usłyszeć przyjemne warczenie silnika ale to wszystko w normie.
Przegląd po 3 latach miałem w ASO - 500 złotych z groszami. Paliwo w mieście oczywiście trochę kosztuje (samochód nie jest mały) ale o dziwo nie więcej niż mój Focus (silnik 1.6) więc jestem zadowolony (obawiałem się większego zużycia). Na trasie jest bardzo dobrze.
Za takie pieniądze sprzedawane są auta klasy kompakt, z podobnym wyposażeniem tylko gorszym wykończeniem. Dla kogoś kto ma budżet 60 tysięcy na 3 letnie rodzinne autko - idealna sprawa.
Jak do tej pory nic się nie psuje.
Nic się nie psuje.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW [l/100km]