Ocena kierowcy - Honda Accord VII Kombi

Zdzisiu 83, 14 lat temu
Silnik 2.2 i-CTDi 140KM 103kW
Rok produkcji 2004
Honda Accord VII Kombi 2.2 i-CTDi 140KM 103kW 2002-2008 - Oceń swoje auto
Karoseria : accord ma dosc slada ochrone przeciw koryzyjna
Moi drodzy ja osobiscie polecam ten samochod wszystkim ktorzy potrzebuja przestronego a zarowno rodzinego kombi jak roniez auta o sportowym wygladzie i zcieciu .ACCORD ma DUSZE i nik mi nie powie ze jakies vw ,ford ,mazda,toyota avensis,sab skody i tego rodzaju auta sa LEPSZE bo tak nie jest .Nie ma nic co by moglo przebic Honde pod zadnym wzgledem .Jezeli szukacie samochodu niezawodnego ACCORD wlascie takim jest po za wersja z navigacja nie jest naszprycowana elektronika jak francuska konkurecja przez co nie ma sie co poosuc .Ma wszytko to co jrs nizbedne jeszcze raz polecam .Jezeli jednak ni szukacie kombi a macie miszane uczuce co do Accord to polecam S80 z manualna skrzynia auto naprawde rownie doskonale POZDRAWIAM WSZYSTKICH UZYTKOWNIKOW
nigy nie jezdzilem wersja z silnikiem benzynowym,ale musze powiedziec ze ten silnik jest poprostu stwozony dla tego autka a wcale nie posiada kultury pracy jak glosne tdi z koncernu vw co przeklada sie na komfort i elastyke pracy,oczywiscie duze pojemnosci konkurencyjnych marek wygrywaj pod wzgledem mocy ale co do jakosci tego motoru to nie maja szans po za jednym silnikiem a dokladnie volvo 2.4d5 jest rownie dobrze dopracowany jak accord 2.2 i-cdti
jak kazda skrzynia wymaga regularnych wymian oleju wtedy mozemy tak naprawde okreslic po dluszej eksplatacji czy jest z nia jakis problem .Po za tym ze troszke brakuje 6 w tym roczniku to jest ok
Prowadzenie auta bardzo dobre mimo ze twarde i moze nam sprawiac uczucie dyskomfortu na polskich drogach ,lecz pardzec na to z drugiej strony mozemy miec pewnosc ze auto nam nie wypadnie z zakretu przy wiekszej predkosci
duza przednia szyba bardzo dobra pozycja za kierownica oplywowa maska cienkie slopki ulozone pod odpowiednim katem sprawiaja ze accord prowadzi sie bardzo dobrze
calosc jest tak dopracowana ze sprzyja kierowcy i pasazerom.wszystko mamy pod reka ciekawe rozwiazania schowkow ktorych nie jest duzo ale wystarczajaco do zmieszczenia naszych niezbednych rzeczy
szybo sprawnie i bezawaryjnie .Minusem jest brak wentylacji dla osob siedziacych na tylnej kanapie
jak na ta klase auta jest duzo miejsca zariwno dla kierowcy jak i dla pasazerow spokojnie zmieszcza sie 4postawne osoby nawet przy najbardziej odsunietych przednich fotelach po za tym kazdy z foteki zapewnia dodre trzymanie a tylna kanapa jest naprawde wygodna jak porownam to z passatem z 2007 to vw jest w tyle a co do modelu z tego samego rocznika to nawet jeszcze nie wystartowal
kazde kombi jest glosniejsze ,tu accord nie jest krolem chodz nie jest zle mam wersje na 17 calowych kolach 225/45/r17 co dale wiecej halasu niz standardowe 16 .trzeba tu dodac ze accord ma bardzo dobrej jakosci srodki plastiki nie trzeszcza jak w vw czy oplu .Minusem jest brak dodatkowych oslon podwozia polecam profesjonalna konserwacje podwozia metoda natryskowa i problem w duzej mierze rozwiaze sie sam
poraz kolejny kombi pali troszke wiecej opnki i rozmniar kol do druga sprawa 6skrzynia to kolejny plus no i jeszcze zalezy kto jaka ma noge ,u mnie to jest roznie ale jak na takie gabarety wage i silnik jest ok lecz moze byc lepiej .CIEKAWOSTKA jest ze jak podamy accord profesjonalnemy chip tuningowi ktory mam w planach podniesc moc z 140 na 170 jest to optumalna moz bez zadnuch negatywnych uszkodzen dla silnika ,to w tedy auto pali o 1L mniej oleju napedowego
Honda trzyma cene co swiadczy o marce ,jak rowniez znalezienie egzeplaza z malym przebiegiem jest trudno ,chyba ze ktos mila najubisza wersje i chce zamienic na inne auto .Jednad accord nie jest az tak drogi a jak juz kogos stac na takie auko i zastanawia sie nad konkurecja mowie zdecydowane NIE odrzucie inne opcje
Japonska precyzja zawsze jest niezawodna jest co prawda kilka drobiazgow ale to przecisz maszyna i zawsze moze cos sie popsuc lecz najbardzie do uciazliwych dla mnie jest dosc czeste zuzywanie sie opon i wymniana zarowek w przdnich lampach dla japonskich malych raczek to nie problem ale dlanas jest juz troche ciasno
Nigdy takich nie odnotowalem ostatnio ulegl uszkodzeniu kolektor wydechowy przypominam przb 146tys km ale co sie okazalo ze zostanie on wymieniony przez serwis hondy za darmo bo podlega gwarancji do200tys km .

On - zużycie paliwa dla silnika 2.2 i-CTDi 140KM 103kW [l/100km]

7,8