Ocena kierowcy - Honda Accord VII Kombi

jinxsior, 17 lat temu
Silnik 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW
Rok produkcji 2003
Honda Accord VII Kombi 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW 2003-2008 - Oceń swoje auto
Jestem zachwycony. Za dwa tygodnie zakładam gaz, wiec problem spalania bede mial z głowy.
Jestem zachwycony pracą tego silnika.Poprzednio jezdzilem C5 w dieslu i przesiadka na tą rakiete pokazala plusy benzynki.Każda przejazdzka wywoluje usmiech na mojej twarzy.Samochod jest niesamowicie zwinny i swietnie pracuje na wysokich obrotach. Czasami podczas postoju odczuwam delikatne falowanie obrotow w przedziale 600 do 800, nie wiem czy wlacza sie wtedy wentylator i skaczą obroty czy jest inny powod.
No niestety w tym przypadku równiez musze dac max. Skrzynia to poezja, biegi po lekkim dotknieciu dzwigni same wskakuja na swoje miejsce.Rewelacja.
Samochod swietnie trzyma sie drogi, nierownosci pokonuje zgrabnie bez zbednego telepania i podskakiwania. Zawieszszenie dobrane jest w bardzo precyzyjny sposob. Nie jest to C5 w którym sie płyneło.Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Czytalem różne komentarze na temat złej widocznosci z przodu ze wzgledu grube slupki, ja tego problemu nie stwierdziłem.Widocznosc do przodu świetna, jesli chodzi o tył ( mam kombi) to rzeczywiscie szyba jest zdeka przymala i trzeba wszystko robic na czuja,czujniki cofania wskazane.
Wszystko pod reką, moze zbyt maly schowek glówny.Nic dodac nic ująć.
Bardzo szybko uzyskuje sie żadaną temperature, bardzo fajnie dziala automatyczne sterowanie temperatura,klimatyzacja bez najmniejszych zastszezen,podgrzewanie wszystkich trzech szyb w bagazniku.
Wydaje mi sie ze siedzenie kierowcy jest zbyt wyskoko usytuowane, w najnizszej pozycji siedze dosc wyskoko co nie jest moim zdanien najprzyjemniesze, w C5 bylo lepiej. jesli chodzi o miejsce dla pasazerow jest wystarczajaco, mysle ze tyle samo co w Citroenie.Nie jest to Passat czy Audi, ale ja wiecej jak w cztery osoby nie jezdze wiec wystarczy.
Pierwsze moje spostzrezenia byly wspaniale, przesiadka z diesla spowodowala ze kilka razy stajac na swiatlach wydawalo mi sie ze silnik zgasl.Podczas jazdy silnika tak naprawde nie slychac, dochodza szumy z kół i wiejacy wiatr.Gorzej jest w moim kombi, szum z bagaznika jest spory powiedzial bym nawet ze jest glosno, przy szybszej jezdzie trzeba podglasniac radyjko zeby nie myslec o tylnych odglosach.
Nie bylo jeszcze z niczym problemow.
Jak wyżej.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i-VTEC 16V 155KM 114kW [l/100km]