Silniczek pracuje świetnie od 4000 obr, ale jeszcze lepiej podoba mi się od 5500 do 6500 obr/min wtedy wiem ,że naprawde przyśpieszam ( szkoda że odcięcia nie zrobili przy 7500obr) to by wyjaśniło wiele...Max prędkość którą osiągnęłm to 218 km/h opony 205/50/16
*** W Civicu 91 1400cm deptałem do 8000 obr na LPG ***
Biegi wchodzą naprawdę super (czyli standart jak na Japońca). Wsteczny czasem nieco gorzej, wtedy trzeba wcisnąć ponownie pedał sprzęgła i jest OK.
Jak na polskie drogi to dobrze sobie radzi z nierównościami, a jeżdżę na 16".
Dobrze trzyma się drogi ,jak na tak duże auto. Na trasie plynie, choć przy większych prędkościach trochę za miękki (na boki).
Ogólnie bardzo dobrze przeszklony i widać wszystko jak trzeba. Problem natomiast z jazdą do tyłu, widzę piękne krajobrazy ,ale nie tył samochodu.
Na szczęście mam PARKTRINIC- świetnie sobie radzi... Polecam!!!
Wszystko na swoim miejscu, czytelne i rfunkcjonalne jak w HONDA potrafi.
Zegary są czytelne, szkoda że nie ma komputera pokładowego :(
Odsługa liczników powinna być przy przełącznikach kierunku, czy świateł (a te są troche ubogie jak na tą klasę auta- miałem taki same w Civicu 91r)
Ale jest OK!
Climatronic działa bardzo dobrze. Parują szybki podczas deszczu- wtedy polecam klimę na szybę odpalić i po 10 sek. jest OKI !
Posiadam wersję z vebasto, wiec zimą zanim wsiądę olej jest rozgrzany, a w środku mam już ciepło! Rewelka :)
Jeśli chodzi o wysokich pasażerów to głową o sufit nie zachaczą ani z przodu ,ani z tyłu. Natomiast na nogi z tyłu, to nie za dużo miejsca (dla mnie mogli by zrobić mniejszy bagażnik)
SUPER! Gdyby nie obrotomierz to miał bym problemy z odgadnięciam obrotów. Czasem zapominam, że czas zmienić bieg :)
Jeżdżę na LPG instalacja sekwencyjna BRC (innej nie polecam ) Jak na razie bezawaryjna.
Benzyna nie sprawdziłem,ale na gazie podam - 11,5 l średnio
Dałem za nią w 2005r ponad 36.000 zł i nie zamienie go na inny!!! Pewnie jest drogi w utrzymaniu , ale warto ...
Mam autko 6 miesięcy- bez awarii
Nie miałem i wierzę ,że nie bedę miał !
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 16V 147KM 108kW