Ocena kierowcy - Honda Accord VI Sedan

bunny83, 12 lat temu
Silnik 1.8 i 136KM 100kW
Rok produkcji 2002
Honda Accord VI Sedan 1.8 i 136KM 100kW 1998-2002 - Oceń swoje auto
Auto ładne, komfortowe, w miarę szybkie i przy tym ekonomiczne. Wyposażenie wystarczające do komfortowego podróżowania. Silnik i zawieszenie z delikatnym sportowym zacięciem.
Silnik byłby rewelacyjny, gdyby zakres użytecznych obrotów zaczynał się trochę wcześniej. Kręci się za to spokojnie do 7 tyś. obrotów
Świetna skrzynia - krótkie, precyzyjne skoki. Biegi wchodzą z delikatnym, idealnym jak dla mnie oporem. Brakuje tylko 6. biegu, który pozwoliłby trochę zmniejszyć obroty np. na autostradzie
Zawieszenie sztywne ale komfortowe - mam wersję poliftową, w której zestrojono je nieco bardziej komfortowo. Na szczęście bez uszczerbku na precyzji prowadzenia.
Na boki widoczność doskonała - duże powierzchnie przeszklone, do przodu trochę gorzej ze względu na niską pozycję za kierownicą, do tyłu kiepsko, ze względu na dużą dupę. Przydałyby się czujniki parkowania
Wszystko pod ręką, w dodatku proste i czytelne. Zestaw przyrządów nie jest z resztą zbyt rozbudowany
Jak zimno to grzeje, jak ciepło to chłodzi :)
Z przudu miejsca pod dostatkiem, z tyłu też bardzo dobrze. Mam 1.85 m i miejsca dla pasażerów za mną nie brakuje
W tej kategorii brakuje skali - powinno być 6. Prz jeździe autostradowej ok 140 km/h ma 4 tys. obrotów a w kabinie cisza. Tylko szum wiatru
Spalanie LPG średnio między 10 a 12 litrów. Ceny przeglądów i części na przyzwoitym poziomie
Myślę, że w tej cenie ciężko znaleźć równie dobrą propozycję
NA razie bez większych przygód, nie licząc przepalonych żarówek i kabli pogryzionych przez kunę
Na razie brak.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 136KM 100kW [l/100km]