Ocena kierowcy - Honda Accord VI Sedan

Julek, 13 lat temu
Silnik 1.8 i 136KM 100kW
Rok produkcji 1999
Honda Accord VI Sedan 1.8 i 136KM 100kW 1998-2002 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : prowadzenie to czysta przyjemność
Accorda polecam zdecydowanie, jeśli auto nie miało wypadku to nie ma prawa się psuć.Ja kupiłem 10letnią hondę z orginalnym przebiegiem 70tys - dziś ma przejechane 110tys km i 12 lat. Po zakupie zainstalowałem sekwencyjną instalację gazową berg za 2100zł i nie mam naprawdę rzadnych problemów. Moja siostra zainstalowała w Warszawie doswojego Accorda instalację za 2600zł specjalna dla silników VVti tam nie czuć zupełnie spadku mocy przy jeździe na gazie. Auto wygląda dość delikatnie w porównanie z np. audi, ale to tylko pozory. Prowadzenie i niezawodność to najważniejsze atuty.
beezawaryjny, dla mnie wystarczajaco elastyczny - trzeba wysoko kręcić, ale Ja to lubię,poza tym super cichy, osobiście rozmawaiałem z wieloma posiadaczami takiej hondy i nikt nie miał najmniejszej awarii
przełożenia jak na hondę dość długie, ale nie narzekam
rewelacja, wielowahaczowy układ daje dużo pyzyjemności z jazdy,porównał bym go z bmw, układ kierowniczy mniej precyzyjny niż w bmw ale i tak ok, kierownica wydaje mi się nieco za duża
wzór, zarówno do przodu jak i do tyłu, łatwo się parkuje przy supermarketach
bez zastrzeżeń
gogrzewanie działa bardzo dobrze, choć wentylatory mogły bybyć nieco wydajniejsze
mam 1,9m wzrostu i nie narzekam. Wiem że są przestronniejsze auta konkurencji np. passat,ale uważam ,że wystarczy
dobrze,choć silnik super cichy, to nadkola są nieco za słabo wyciszone. plastiki we wnętzu trzeszszą w niedużym stopniu jak np. w bmw.- tam też trzeszczą, jęsli jest inaczej to można myśleć , że samochód miał kolizję
Jeżdżę na gazie i robię pomiar przy kazdym tankowaniu, przejeżdzam średnio 285-290km na 32 litrach gazu co daje 11 litrów zuzycia paliwa- jeżdżąc75% miasto 25% trasa, na trasia pali 9L do 10L gazu. Mój rekord to 380km na 32 litrach paliwa. Teraz ważne -tankuję na Bp na innych stacjach przejeżdzałem + ok 6-7% mniej. Uważam,że tylko na Bp jest dobry gaz, sprawdziłem 5 renomowanych stacji. . Mam taką samą instalację jak mój kolega w fordzie mondeo 2.O i tamten mali ok 2 litrów więcej. Moje pomiary są prawdziwe, a jeżdzę dynamicznie, na światłach jestem prawie zawsze pierwszy.
Hondy są droższe niż większość marek, ale warto dołożyć za święty spokój.
brak, wymieniam tylko części eksploatacyjne, sa tanie,jak np. w Toyocie czy VW, najdroższy wydatek to górne wachacze po przejechanie 100tys km (280zł komplet. Uwaga warto kupić żarówki h7 dobrej firmy - te najtańsze potrafią przepalić się po dwóch miesiącach.
brak

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 136KM 100kW [l/100km]