Bardzo przyjemne auto, nigdy mnie nie zawiodło. Nie ważne czy jechałem 100 czy 1000km, zawsze dowoziło mnie do celu.
Bezawaryjny, kulturalny, czuły na jakość lpg i trzeba było pilnować sie z regulacją zaworów, bo inaczej potrafił chodzić nierówno.
Automat poprostu średni, mulasty, często skrzynia za długo 'myślała' a czasami się gubiła. Skrzynia nadaje się do spokojnej jazdy, jeśli potrzeba było użyć obrotów, koniecznie trzeba korzystać z tiptronica.
Sąsiad (w anglii) spytał mnie kiedyś w zimie czy to auto ma napęd na 4 koła...bardzo dobrze się jeździło, w dodatku przy 17 na niskim profilu trzymał sie drogi jak zły ;)
W aucie jest dosyć głośno, to nie audi i wyciszenie niestety jest słabe, ale tak było w każdej hondzie którą miałem. Skórzane fotetele bardzo wygodne. Z tyłu również przyjemnie.
Wszystko w zasięgu ręki.
Automatyczna klima daje rade. Jednak bez tego, szyby parują od środka momentalnie.
Nie jest to zbyt rodzinne auto. Mimo że to hatchback, ciężko upchnąć sie z rzeczami typu wózek plus bagaże. Ale jest ok.
Jak opisałem wcześniej-słąbo.
Przy instalacji lpg bardzo dobrze. Jeżdżąc kiedys bardzo krótkie odcinki w zimie, lpg nie zdążało się załączyć palił ok 20/100...no ale to były ekstremalne warunki a przejazd rzędu kilku km.
- zużycie paliwa dla silnika 2.3 i 16V 154KM 113kW