: Spodziewałem się dobrego, solidnego auta i nie zawiodłem się. Zdecydowanie polecam
Dynamiczny i ładnie brzmiący. Zdecydowanie lubi wysokie obroty - duża przyjemność wkręcać go na obroty. Zapewnia autu dobrą dynamikę.
Automat -Triptronic. Bywa głośna przy wolnej jeździe w mieście, na trasie cichutka. Trochę zamula samochód, trzeba odpowiednio wczesniej 'depnąć' żeby zredukowała bieg, sporadycznie potrafi szarpnąć ale ogólnie - duża wygoda, choć pewnie zastanowiłbym się na manualem
Samochód prowadzi się bardzo pewnie i niczym nie zaskakuje. Byłoby 5 gdyby nie baardzo duży promień skrętu.
Z tym przeciętnie - ciężko wyczuć tył auta i nienajlepsze lusterka - ale to może tylko moja opinia.
Wszystko na swoim miejscu. Chociaż sterowanie Climatronikiem wymaga przyzwyczajenia a półeczka idealna na telefon jest zablisko radia (zakłócenia).
Rewelacja włącznie z klimą!
Miejsca wystarczająco szególnie z przodu - może trochę więcej możnaby się spodziewać z tyłu.Elektrycznie ustawiane i grzane przednie fotele,podłokietniki przód i tył - duży komfort.
Cichutko oprócz tego że w mieście czasem słychać skrzynię.
Spalanie średnio około 10l w mieście 12-13 w trasie przy rozsądnej dynamicznej jeździe 8. Uważam że bardzo dobrze jak na 2 litry z klimą i automatem. W serwisie autoryzowanym jeszcze nie byłem, reszta cen przeciętna w swojej klasie.
Przez rok żarówka świateł mijania i podświetlenia wyświetlacza Climatronica..
Zaraz po zakupie musiałem wymienić uszczelkę na wałku wyrównującym - nietypowa usterka. Do tego serwis - nabicie klimy, olej, filtry, opony - czyli tylko obsługa serwisowa.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V 147KM 108kW