Ocena kierowcy - Honda Accord VI Hatchback

Piotr Rudawski, 18 lat temu
Silnik 1.8 i 136KM 100kW
Rok produkcji 1999
Honda Accord VI Hatchback 1.8 i 136KM 100kW 1998-2002 - Oceń swoje auto
bardzo lubie moja Honde, wiem, ze moge na niej polegac, jednak nic nie ma za darmo. regularne przeglady to podstawa i nie warto zalowac pieniedzy na oryginalne czesci. moja Honda jest serwisowana caly czas w ASO. teraz zbliza sie kolejny przeglad przy 135 tys km. jedyne co moze mnie zastanowic to dziwny dzwiek dobiegajacy sie z tylnych kol. byc moze to lozysko sie odzywa. jeszcze jedno, nie bojcie sie podrozowac tym autem, fotele doskonale, w ogole nie czuc zmeczenia nawet jadac przez kilka godzin bez przerwy. napisze wiecej jak troszke wiecej zrobie kilometrow
136 KM to nie zle jednak waga samochodu robi swoje, przy 5 pasazerach trzeba uwazac wyprzedzajac. ogolnie udana jednostka zadnych awarii!!! cichy i pragnacy ciazkiej nogi:) niektorzy mowia, ze pije olej... ale nie u mnie
zadnych problemow, podobaja mi sie krotkie skoki
jak na limuzyne to calkiem twarde zawieszenie, nie boje sie zakretow, poza tym fotele dobrze wyprofilowane, wspomaganie OK, jak dla mnie to duzy skret
coz, trzeba troszke uwazac przy parkowaniu, to nie maluch:)
wszystko na swoim miejscu, az zadziwia prostota Hondy ale mnie sie podoba, nie czujesz sie jak za sterami samolotu z milionami przyciskow i kontrolek. po prostu wszystko ladnie wkomponowane w deske rozdzielcza. moze jedynie schowek miedzy przednimi fotelami moglby byc bardziej ergonomiczny i dzwignia hamulca recznego jest po `angielskiej` stronie
klima dziala super, upaly poludniowej Europy to pestka jednak...paliwo ucieka w oka mgnieniu. coz przyjemnosc kosztuje:) parujace szyby to wciaz problem ale wentylacja dzilala efektywnie
rozmiary auta to wielki atut, zadnych skarg, bagaznik duzy
zaczyna sie glosniej przy 150 k/ph no i oczywiscie przy niskich predkosciach ale z obrotami powyzej 4.5 tys. jednak jak dla mnie to tylko szum opon, super!!!
nie jest tak zle, na trasie mozna spokojnie 800 km na baku zrobic nie przekraczajac 120 km/ph. w miescie to juz 10 litrow, przynajmniej w tych granicach. jednak warto!!! zapalency Hondy wiedza o czym mowie:)
drogie ezgemplarze w porownaniu z innymi autami tego segmentu
coz moge napisac, kupilem Ja pod koniec czerwca 2006 i od razu wyjechalem na wakacje. zrobilem 4.5 tys km w 1.5 tygodnia i nic. oby tak dalej!!!!
z tego co wiem od poprzedniago wlasciciela to nic nie bylo wymieniane oprocz czesci eksploatacyjnych
Honda Accord VI Hatchback