Mam zamiar je sprzedać. Auto jest mało zwinne, właściwości jezdne przy małych prędkościach przeciątne auto przykleja sie pow. 80km/h, duże koszty przeglądów, i niedoróbki w plaskikach i szybko przegrzewających hamulcach.
To bład że ACCorda robią anglicy.
HMM miałem kiedys japońca...:)
Straszny wół do 4200obr/min potem sie rozkręca ale ma jak polonez raz lepszego kopa raz gorszego niezależnie od wlanego paliwa, przy wyprzedzaniu można się ździwić. Nic WOW
Strasznie haczy ale to może przez to że mam zużyte sprzęgło (z takim go kupiłem).
odrazu po zakupie stwierdziłem że jest za miękki i wsadziłem Hondowskie odpowiedniki twardszych ,teraz jest lepiej, ale powyżej 180 trzeba bardzo uważać na kierunek jazdy i układ kirowniczy jakiś gumowaty
Zadarty do góry tył i grube przednie słupki ograniczają nieco widoczność ( zwłaszcza słupki przy ostrej jeździe na ciasnych zakrętach) ale nobla za lusterka to od razu, design mają do bani ale o martwy polu niema mowy, większe są chyba tylko w tirach, SUPER.
mam 171cm wzrostu i jest mi fatalnie. kierownica za blisko pedały za daleko, koło kierownicy oddalone od dżwi 8cm sprawia że przy szybkim manewrowaniu nie raz nabawiłem się sińca na łukciu. Skoki pedałów, zwłaszcza sprzęgła, o wiele za duże zwracając uwage na pseudo sportowy charakter tego auta. Rozmieszczenie przełączników poprawne i logiczne bardzo czytelne zegary.
nie ma czym się zachwycać jest ok.
Gdyby nie ta kierownica ( patrz ergonomia) to jest przytulnie ciasno, regulacja foteli jest na tyle obszerna że miażdząc nogi tylnym pasażerom z przodu można posadzic Hightowera.;)
Powyżej 120 zaczyna szumieć, powyżej 140 trzeba rozmawiać podniesinym głosem , powyżej 190 lepiej nie rozmawiac, a silnik i tak dodaje swoje 5 groszy bez względu na predkość.
Myślałem że bedzie gorzej ale jak na 1.5 tonowy samochód jest ok zwłaszcza że wartości które podałem to LPG.
NIc wow, wcześniej miałem Vectrę i lepiej mi się nia jeździło, bardziej była dopracowana, tyle że się ciagle psuła.
Ciągle jakieś drobiazgi wyskakuja ale ogólnie trwałe auto.
Jeszcze nie miałem tylko kto to słyszał zeby w japońcu przy 100tyś. Sprzęgło wymieniac , ale poczytałem i teraz wiem że w hondach to raczej normalka.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 136KM 100kW