: Przestrzen w aucie i potezny bagaznik,takze komfort i cichutki silnik
: sterowniki szyb,przewody w klumnie kierowniczej
Silnik bezawaryjny.Co prawda spodziewalem sie wiekszego kopa jak na 136KM ale raz,ze ciezko jest mi tu byc obiektywnym bo to moje pierwsze auto a dwa samochow ma juz ponad dwie stowki przbiegu wiec tych koni troche juz mu pewnie ubylo. Mozna by sie troche poprzyczepiac za mulowatosc na niskich obrotach ale z drugiej strony w miescie mozna jezdzic nie przekraczajac 2500obr/min co napewno wplywa korzystnie na spalanie.Jak sie mu podkreci to fajnie mruczy.
Czasami w mojej hondzie trzeba kombinowac zeby zapiac jedynke co moze byc dokuczliwe gdy trzeba ruszac ze swiatel i wsteczny czasem lubi zgrzytnac.
Poza tym biegi wchodza mieciutko i pzyjemnie.
Ja mam wybite armotyzatory wiec sie nie wypowiadam
Jezdze ta Honda prawie rok i tak na serio to do tej pory nie wyczulem dobrze tylu przy cofaniu.Nie wiem czy to tylko Hatchbacki tak maja czy ogolnie ten model.Slowem slaba widocznosc do tylu podczas cofania i przednie slupki tez jakos przed rondami draznia.
Jak dla mnie na piatke z plusem.Wszystko jest tam gdzie powinno z minusem za zegarek na konsoli srodkowej ktorego nie widac w nocy.
Bagaznik to po prostu mistrzostwo.Czego ja w nim nie przewozilem.Po zlozeniu kanapy i wyjeciu tylnej polki auto sprawdzi sie w malej przeprowadzce.
Nikt jeszcze nie narzekal ;)
Moglbym ponarzekac na szum opon ale to nikoniecznie musi byc wina auta tylko kiepskich gum
W miescie nie spalil jeszcze mniej niz 10/100 a w zimie dochodzilo nawet do 15/100 srednio 12/100
Na trasie ok 8/100
Z drobiazgow to:
W ciagu roku przepalajace sie zarowki. W ciagu roku to dwa razy w przednim reflektorze i ze dwa w tyle
Z powazniejszych usterek to przetarly sie kable w klumnie kierowniczej co powodowalo zwarcie i przepalal sie bezpiecznik glowny ale to jest usterka mechaniczna. Przy zmianie polozenia kierownicy kable dostawaly sie miedzy dwa plastikowe elementy az w koncu sie przetarly.Moze to wada fabryczna a moze ktos juz tam po prostu wczsniej grzebal.
Kolejna powazniejsza usterka jest elekrycznie opuszcana szyba od strony kierowcy ktora czasami dziala ok a czasami ma kaprysy. Nie probowalem tego jeszcze naprawic.Poza tym wszystko git
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 136KM 100kW