Ocena kierowcy - Honda Accord VI Coupe

Zbyniu, 13 lat temu
Silnik 2.3 i 16V 150KM 110kW
Rok produkcji 1999
Honda Accord VI Coupe 2.3 i 16V 150KM 110kW 1998-2002 - Oceń swoje auto
Wiadomo są egzemlaprze mocno wysłużone z dużymi przebiegami ale za to w niżeszej cenie. Coś za coś. Za ok 15 000 -19 000 otrzymujemy samochód bogato wyposażony, bezpieczny, ergonnomiczny i netuzinkowy. Nie częśto widywana jest wersja coupe na naszych drogach.
Jak to silnik hondy. Bardzo dobrze się sprawuje. Wyciszenie ok. W miarę elastyczny. Przy tej wadze redukcje nawet o dwa biegi w dół wskazane.
Jak dla mnie trochę za długi skok ale wchodzi jak w masełko. Wsteczny bez zgrzytu itd.
225/45/17 przykleiły mojego accorda do ziemi. Po łukach świetnie się prowadzi. Dobrze sprawuje się na Polskich drogach. Hamulce bardzo dobre. Samochód stabilnie prowadzi się po nierównościach słucha się i jedzie jak po sznurku.
Przód bardzo dobrze, trzeba się przyzwyczaic do szerszych słupków. Tył trzeba wyczuc np. dojeżdzając do ściany lub montaż czujników parkowania (nie są już drogie). Generalnie wszystko na lusterka,
Jak w hondzie wszystko pod ręką i na miejscu. Nie można się zgubic
Klima swoją funkcję pełni sprawnie. Chłodzi znakomicie. Natomiast zanim wnętrze się nagrzeje po kilku kiklometrach, to możemy podgrzac sobie fotele elektrycznie.
Przód elegancko można się rozłożyc na długie trasy. Dużo miejsca. Podłokietnik jest więc czego więcej trzeba? Z tyłu nie jeżdże ale nie narzekali na długich trasach.
Ze względu na szeroki rozmiar opon albo ich markę słyszę szum. Teraz na zimówkach jakby ciszej.. A tak słycha tylko dżwięk na wysokich obrotach vtec :0
LPG Trasa 9-11 Miasto 12-15 bez zamulania. Dodam, że oponarium 225/45/17 Ceny cześci ok. To już moja trzecia honda i jak do tej pory tylko czysta eksloatacja. Za to pokochałem tę markę.
Nie żałuje decycji. W tej cenie mógłbym mie nowszego golfa, seata itd ale jadąc za każdym razem moim accordem czerpie radośc z jazdy.
Wszystko w aucie działa.
Brak.