Ocena kierowcy - Honda Accord V Sedan

Silnik 2.0 TDi 105KM 77kW
Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Honda Accord V Sedan 2.0 TDi 105KM 77kW 1996-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : Silnik rodem z rovera naprawdę super, mimo że dosyc głośny i kultura pracy średnia. Ale za to dynamiczny zostawia w tyle conajmniej połowę aut.Pali naprawdę prawie nic jak na tak duże auto.Ma przejechane 300tyś.nie kopci mie bierze oleju ani razu mnie nie zawiódł a mam go 6 lat.
Układ hamulcowy : Trzeba sprawdzić przewody hamulcowe, które sa metalowe i korodują,słaby ręczny.
Karoseria : Niestety korozja tylnich nadkoli.
Gdy kupowałem to autko to jeździło ich bardzo mało zwłaszcza diesli.Komfort jazdy super,dynamika także.wykończenie wnętrza ładniejsze niż w większości nowych aut.Polecam każdemu kto nie ma za dużo kasy a chce jeździć wygodnie i bezpiecznie.
Jazda tym autkiem to sama przyjemność.Świetnie pokonuje zakręty nie przechyla się.trzyma się asaltu jak przyklejone, wyprzedzanie bez problemu W końcu to HONDA!
Z drobiazgów nie ma się do czego przyczepić. Wiadomo niektóre sprawy trzeba poprawić czasem zajrzeć pod maskę .Ostatnio wymieniłem napinacz paska alternatora niestety nie ma zamienników oryginał dosyć drogi ok 650zł.Ogólnie na większość części są zamienniki.
Jeżeli chodzi o poważne usterki to niestety pękł przewód chamulcowy,bo przerdzewiał.Dlatego w starszych modelach radzę sprawdzić ewentualnie wymienić przewody na nowe zwłaszcza tylnie koszt naprawdę nieduży.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDi 105KM 77kW [l/100km]

5,8