: Bardzo dynamiczny, oszczedny, rewelacyjnie duzo miejsca w srodku auta, wydajna klimatyzacja.Jak narazie same superlatywy!
: Klamka wewnetrzna tylnych drzwi
Jak narazie jestem bardzo zadowolony z tego auta, mimo ze posiadam je dosc krotko.Kupujac je mialem pewne watpliwosci co do jednostki napedowej rodem z Rovera...ale jak narazie silnik budzi we mnie bardzo pozytywne uczucia!!Elektryczna antena...tez ciekawy wynalazek!
Jak na gabaryty tego auta silnik bardzo dynamiczny, bez problemu mozna wyprzedzac na 5 biegu...slychac tylko przyjemne gwizdanie turbiny!
Tutaj juz troche gorzej..jadac na 5 biegu nieraz ciezko zredukowac(lewarek cofa sie do tylu z duzym oporem), ogolnie slyszalem lepsze oceny o japonskich skrzyniach
Uklad jezdny wprost rewelacyjny.Auto niesamowicie trzyma sie asfaltu.Mozna bez obaw pokonywac zakrety z duzymi predkosciami.Idealnie wywazone zawieszenie...niby twarde i dobrze trzyma sie drogi, ale na naszych dziurach sprawuje sie idealnie...czuje sie w nim jakbym plynal po wodzie.Zero stukow na nierownosciach!!
Jadac tym Accordem czuje sie jak w tirze..potezna przednia szyba, dobra widocznosc w lusterkach, z tylu tez nie jest najgorzej!
Tutaj jest bardzo dobrze.Nawiewy, radio, inne oprzyrzadowanie, wszystko tam gdzie byc powinno, nawet jadac noca mozna intuicyjnie odnalesc poszukiwany klawisz!
Jak przystalo na japonskie auto,automatyczna klima nawet przy 40 st. zrobi w aucie lodowke,co do ogrzewania to zima jeszcze nie jezdzilem ale widze ze tez nie jest najgorzej!
Narzekac nie powinni tutaj nawet najbardziej wybredni!!W malo ktorej limuzynie jest tak duzo miejsca jak w Accordzie,zarowno z przodu jak i z tylu.Do tego bardzo pojemny bagaznik.5+ w tej kategorii
Biorac pod uwage ze to diesel cudow nie mozna wymagac, co nie oznacza ze jest glosno.Do 140 mozna rozkoszowac sie jazda nie slyszac prawie wiatru i silnika, pozniej juz troche gorzej, ale w dalszym ciagu mozna spokojnie rozmawiac w aucie.
Uzywam tego auta glownie na trasie.Ale jestem bardzo zaskoczony spalaniem.W trasie Opole-Wieden spalil mi 18,7 l przejezdzajac 360 km.Srednia wychodzi niewiele ponad 5,2 przy sredniej jezdzie 120 km/h i wlaczonej klimie.Rewelacja!
Zaplacilem za to auto 2600 euro.Biorac pod uwage przebieg(116 tys km) pelny serwis i tylko jednego wlasciciela(auto kupilem w idealnym stanie) mysle ze nie jest to duzy wydatek.A napewno juz auto warte swojej ceny.Niesamowity komfort jazdy!
Jak narazie przejechalem tym autem w tydzien 3 tys km.Nie zanotowalem zadnych usterek.Jedyne co mnie zaniepokoilo to klamka wewnetrzna tylnych drzwi.Nie da sie ich otworzyc od wewnatrz.
Brak!!
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDi 105KM 77kW