Autem jezdze 2 lata i ocenieam je na 6 !!! wczesniej jezdzilem roznymi autami i te bije na glowe wszystkie ktore mialem do tej pory i to pod roznymi wzgledami :) Jest zupelenie BEZAWARYJNE, dynamiczne , przestronne a do tego malo pali po wlozeniu sekwencji STAG. Poprzednie auto to Ibiza 1,9 Tdi 150 KM , moze sie schowac ! poza osiagami ktore wcale nie byly nie wiadomo jak lepsze od Hondy to non stop sie psula . Co do silnika to 2.2 VTEC jest wystarczający do tego auta , jak chcemy pojechac szybciej nie ma problemu , redukcja, gaz do dechy i na 3-biegu do 150 KM/H mamy chwila moment , juz nie jeden TDI sie przekonal co ta Honda potrafi , w zakretach trzyma sie wysmienicie na seryjnym zawieszeniu , ostatnio w prezencie za swietne sprawowanie podarowałem jej piekne 17\" z nowymi oponami i teraz jezdzi jeszcze lepiej . Na wyposazeniu posiadam klimatyzacje , skorzaną tapicerke , podgrzewane i elektryczne fotele , tempomat , elektryke 4 szyb , lusterek (podgrzewanych),szyberdachu takze wszystko co jest potrzebne zeby podrozowac w komforcie a dodam ze auto kupiłem za smieszne pieniądze za to co dostałem i dostaje do dzis... czuje ze nie zamienie je na zadne inne !
Silnik to po prostu rewelacja :) 150 KM moze nie czyni z hani jakiegos demona predkosci,ale kiedy trzeba potrafi pokazac pazurki :) wiekszosc TDI zostawia w tyle a np takie bmw 528 idzie łeb w łeb
Skrzynia bardzo precyzyjna , czasami piatka potrafi zgrzytnąc przy wrzuceniu a tak to bajka
Prowadzi sie wysmienicie w zakretach, trzyma sie doskonale niczym auto sportowe a przypomnijmy iz jest to auto rodzinne
mimo swoich gabarytow nie ma problemow z widocznoscia i parkowaniem w osiedlowych uliczkach
Klopot byl na początku z parkowaniem tyłem , ale to tylko kwestia przyzwyczajenia i wyczucia auta
Ogrzewanie w zimie wysmienite , do tego grzane fotele i nawet przy -25 po kilku minutach w aucie robi sie przyjemnie , a latem klima wystarczająco skuteczna by wysciac z auta z soplem na nosie ;)
To jest to co najbardziej lubie w tym aucie :) miejsca wystarczająco dla 4 dorosłych i rosłych osob kazdy moze swobodnie usiac i delektowac sie jazdą bez najmniejszego skrepowania ruchów
Wyciszenie tez na przyzwoitym poziomie chociaz nie jest to samo co w BMW czy Mercedesie
Po zamontowaniu sekwencji uzytkowanie stało sie tanie :) spalanie w przeliczeniu na koszty takie jak w dieslu a nawet i mniejsze , a dodac trzeba do tego ze nie trzeba wymieniac co rusz czegos tak jak to ma miejsce w ropniakach ;)
Od ponad 2 lat kompletnie nic sie nie zepsulo Honda zasakakuje mnie dalej swoją bezawaryjnoscia
BRAK :)
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 i VTEC 150KM 110kW