Ocena kierowcy - Honda Accord V Sedan

Silnik 2.0 i 116KM 85kW
Rok produkcji 1993
Okres użytkowania: 1 rok
Honda Accord V Sedan 2.0 i 116KM 85kW 1993-1996 - Oceń swoje auto
Dla mnie najważniesza jest niezawodność i dlatego stawiam 5. Polecam wszytskim jeżdżącym długie trasy. Jak sobie dobrze wyszykujecie to Was na pewno nie zawiedzie.
Tylko 4 ponieważ 116 KM to tozkę zamało jak na ponad 1200 kg. Elastyczność na dobrym poziomie powyżej 3000 obrotów. Silnik F20Z1 znacznie lepszy.
Niestety mało precyzyjna. Może to tylko wada mojego egzemplarzu. Często zgrzyta a w połączeniu ze słabszym silnikiem powoduje że często trzeba nią "machać".
Pomimo niezbyt skomplikowanej konstrukcji znakommicie się prowadzi. Szczególnie gy założyłem opony R15 195 (standardowo 185)
Nie wiem co tu oceniać. Lustreka mam sportowe (niestandardowe) więc nic nie wdze ale w seryjych wszystko widać znakomicie. Lampy przednie troszkę za słabe ale można przywyknąć.
Wszytko na swoim miejscu po za strowaniem szybami. Co za idiota wymyślił to w ten sposób?! Oceniam swój egzemplarz ale gdybym miał lepiej wyposażony ocena pewnie byłaby niższa.
Wentylacja bardzo słaba (szyby zaparowują w deszczową pogodę w zastraszającym tempie) orzewanie bez zastrzeżeń. Wersja bez klimy.
Bez najmniejszych zastrzeżeń pod warunkiem ż podróżuję sie we 4-kę.
Z tym mogłoby być naprawdę lepiej chyba że sie nie przekracza 110km/h.
Jak na prędkości z jakimi jeżdżę po trasie spalanie znakomite. Jednak w mieście a szczególnie zimą tragedja. Ceny przeglądów w Hondzie odstraszające ale na tych samochodach zna sie wielu mechaników. Warto znaleźć sobie jednego zaufanego.
Oszczędność i niezawodność połączona ze znakomitym wyglądem. Znakomita
Jest mi naprawdę dobrze!!!!!!!
Jestem w siódmym niebie!!!!!!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 116KM 85kW [l/100km]

7,7