Ocena kierowcy - Honda Accord V Sedan

rebok24@o2.pl, 15 lat temu
Silnik 1.8 i 16V 116KM 85kW
Rok produkcji 1996
Honda Accord V Sedan 1.8 i 16V 116KM 85kW 1996-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : niezawodny daje rade.
Karoseria : tylne nadkola rdzewieją
Inne : tylne nadkola rdzewieją
Auto solidne przewyższa wiele innych przeciętnych marek
115koników nie jest rewelacją w tych czasach lecz auto od4200obr/min do6000obr/min jeździ rewelacyjnie poniżej 3500obr/min jest to normalne auto do przewozu rodziców.
moim zdaniem jest porządna wytrzymała jak na przebieg auta260000km
prowadzenie auta znakomite tydzień temu wymieniłem 4amortyzatory 4łożyska i teraz można się bawi autem w zakrętach poprostu rewelaja.
widocznśc bardzo dobra zero zastrzeżeń co do martwych punktów zdażyło mi się uderzy podczas cofania w słupek ale to z powodu zmęczenia. :-)
4osoby bez problemu podróżują autem ja i żonka plus bagaż duży bagaż co2miesiące 1200km w obie strony bez problemu dajemy sobie rade.
V stopień nawiewu jest głośny ale znakomicie usuwa wilgo z szyb czyli w deszczowe dni daje rade a reszta stopni 1,2,3. elegancja cicha nie przeszkadza podczas jazdy. w upalne dni przydaje się klima lecz nie mam w mojej wersji takiego bajeru ale tych upalnych dni w polsce jest kilka.
mam 194cm wzrostu i 87kg wagi dla mnie jest super jeszcze ten podłokietnik tam gdzie sobie wymażyłem a biegi wrzucam bez jakichkolwiek ruchów ręką poprostu pyk i następny bieg.
wyciszenie mogłoby by lepsze uszczelki w drzwiach popękały i powyżej 120km/h szumi a silnik ładnie się wkręca lecz za głośno czasami poprostu denerwująco głośno.
w mieście gdzie3ci bieg to szczyt marzeń 16l/gazu na trasie przy 110/120kmh 11 l gazu. ale coś za coś ceny części nie są zbyt duże lecz jak zacznie się sypa zawieszenie jak w moim przypadku to trzeba odrazu całe robi inaczej bum i nie jeździmy.
za małą kasę auto naprawdę zajefajne.
w sierpniu padłą mi pąpka sprzęgła kupiłem 2gą za 80zł i sam wymieniłem zajeło mi to 4godzinki a z drobiazgów? hmm nie zauważyłem wad.
części dostępne w internecie taniej o 40%niż w sklepie lecz wymiana poszczególnych elementów wymaga 2giej osoby do pomocy.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.8 i 16V 116KM 85kW [l/100km]

11,3