ten samochód jest jak \"wyjdź i nie wracaj\". mam \"przyjemność\" od czasu do czasu jeździć tym rzęchem w firmie. wcześniej jeździłem nim codziennie ponad 100 km i chcę o tym zapomnieć. v- max 100 km/h. przy 90 widzę już śmierć w oczach. cały się trzęsie i strach że buda się rozpadnie. nie słuchajcie ludzi którzy mówią że ich poldoloty są super w wogóle fajne. najczęściej są to wiejscy chłopcy którzy lubą sobie zakręcić kółko na żużelku pod wiejską dyskoteką, albo emeryci którzy w życiu nie jeździli niczym lepszym.
jedyny plus tego samochodu. niezawodna jednostka citroena. słaby wolny ale wytrzymały na przebiegi i bezawaryjny. jest tak prosty że nie ma co się w nim popsuć. powiedziałbym że jest to dobry silnik uwięziony w koszmarnie tandetnej budzie.
jedynka i wsteczny wchodzą strasznie ciężko. reszta jak cie mogę. i to straszne położenie pod skosem drążka biegów...
żal.pl coś strasznego. jedzie jak chce, kiedy puścisz kierownicę masz 2 sekundy na spotkanie z drzewem. zakręty strasznie ciężko się zbiera. przez \"unikalne\" polonezowskie przeniesienie napędu silnik traci połowę mocy. i jeszcze brak wspomagania. chodzę od 6 lat na siłownię ale muszę się przy skręcaniu nieźle namęczyć.
w kabinie jeszcze ujdzie ale w lusterkach to nic nie widzę. w dodatku trzęsą się strasznie.
jak w samochodzie z ubiegłego stulecia. strasznie skrzypiące twarde plastiki.
zawsze zaparowane szyby. latem wiecznie gorąco. zimą zawsze niedogrzany.
mało miejsca. strasznie niewygodny.
w środku nic nie słyszę. nawet własnych myśli. głośny disel. ale najgorsze są wibracje i skrzypienia podczas jazdy. trzęsie się cały aż strach że się rozpadnie.
pali więcej niż moje mondeo 2.0 16v 156km w benzynie.
za darmo bym nie chciał tego siepa. za złomie myślę że z 300 zł jest warty i tam jest właśnie jego miejsce.
pozapychane filtry, opadnięte szyby. i wszendobylska rdza. sypie się na głowę podczas zamykania drzwi. cały jest zjedzony jak wrak titanica.
silnik citroena dzielnie wytrzymuje przebiegi.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 70KM 51kW