Jest dobrze. Jeździ, jest w miarę komfortowy i bardzo bezpieczny. Ufam mu i wierzę, że mnie nie zawiedzie.
Silnik może niezbyt zrywny, ale trwały. Powoli do celu :)
Dosyć ciężko chodzi, ale daje poldkowi ten charakterystyczny gwizd na dwójce i trójce.
Nie jest źle, tylny most mógłby być mocniejszy jeśli chodzi o osiąganie większych prędkości, ale przy silniku 1.6 jest dobry. Poza tym można postrzelać kilka bączków jakby co :)
To jest dosyć mocna strona Poloneza. Stosunkowo wysokie miejsce kierowcy i duży kąt widzialnej przestrzeni zarówno do przodu jak i do tyłu. Jeszcze nie sprawił mi kłopotu przy parkowaniu.
Tradycyjne wnętrze, bez jakichś czarodziejskich dodatków. Może trochę dziwnie umieszczony włącznik tylnych świateł przeciwmgielnych (przy stacyjce - przekręcając kluczyk można je niechcący włączyć).
Może nie jest to grzejnik na kółkach, ale zimą jeszcze w nim nie zmarzłem. Spełnia swoje zadanie.
O ile nie jesteśmy koszykarzami lub zapaśnikami sumo, to miejsca powinno nam starczyć :).
Nie narzekam na jakiś specjalnie denerwujący hałas podczas jazdy. Silnik słychać dopiero przy szybszej jeździe.
Nie jest dobrze, nie jest źle. W mieście faktycznie lubi się napić :), ale na dłuższych trasach udało mi się wyciągnąć poniżej 8 l/100km. Trzeba pamiętać, że bądź co bądź jest to stary 8-zaworowy silnik. Ważne że jeździ i raczej się z nim nie zbankrutuje. A zużycie, trzeba pamiętać, zależy też od kierowcy.
Jest w porządku. Oczywiście, mogłoby być lepiej - i drożej jak dla mnie wystarczająco opłacalny.
Czasem coś się zdarzy, ale są niewielkie usterki, które da się usunąć własnoręcznie. Bynajmniej nie powodują unieruchomienia pojazdu
Jedyna poważna usterka z jaką się spotkałem to uszkodzenie mikrokomputera sterującego silnikiem. Zdarzyło się to 7 miesięcy po wyprodukowaniu i zostało usunięte w naprawie gwarancyjnej