: Samochód płynie po drodze, niestraszne mu dziury i progi zwalniające :)
: Blacha się sypie w oczach...
: Nie wiem jak u innych, u mnie jest to problem
Cóż można powiedzieć... Samochód dla ludzi z wyobraźnią i majsterkowiczów bo większość usterek można naprawić samemu, auto bardzo niedocenione przez większość użytkowników dróg zaślepionych "magią" niemieckich maszyn typu golf i BMW e30, jeżeli o poloneza dbasz to nie musisz się obawiać o to że cię nie dowiezie tam gdzie chcesz, bardzo wytrzymała konstrukcja i ten tylny napęd... :)
Silnik spisuje się elegancko, jedynym problemem jest jego słaba dynamika na LPG
0 precyzji... niesamowite luzy na lewarku, jak jechał nim znajomy to ja musiałem zmieniać biegi z fotela pasażera, ale jak się ktoś przyzwyczai to nie sprawia mu żadnych problemów
Bardzo wygodne zawieszenie, idealne na polskie drogi, niestety kierownica bez wspomagania chodzi dość ciężko i ma duże luzy
Świetna widoczność we wszystkie strony
Do rozmieszczenia przełączników trzeba się przyzwyczaić, niektóre zasłania kierownica ale ogólnie jest w porządku
Szyby niesamowicie parują ale wystarczy kilka minut i wszystkie są przejżyste
Kierowca ok, z tyłu raczej nie siedzę ale wiem że pasażerowie siedzący za mną narzekają na brak miejsca na nogi
Tragedia... Polecam dobre głośniki bo przy większych prędkościach nie słychać nawet radia
Średnio w mieście ok. 10-11 litrów gazu, w trasie jakieś 1-2 litry mniej, każda naprawa kosztuje grosze, części tanie
Wszystko zależy od modelu na jaki się trafi, Poloneza można kupić w granicach 2000 zł i jeżeli był zadbany to jeszcze długo pojeździ, ja kupiłem swojego za 1900 zł i jestem z niego bardzo zadowolony
Bolączka Poloneza... Co chwile jakaś pierdoła typu przepalona żarówka, zamek w drzwiach itp. Mój egzemplarz ma małe problemy z elektryką które potrafią zdenerwować
Na razie nie miałem żadnej poważnej usterki która spowodowałaby że auto stanęło w miejscu