nie polecam tego auta nikomu i sam żałuje tego zakupu, a miałem poprzednio golfa1 79rok i był dużo leprzym samochodem
silnik bardzo słaby, słabo wkręca sie na obroty, nie można tu mówić o jakiej kolwiek elastyczności, poniżej 2,5tyś obr/min silnik praktycznie niechce jechać, pozatym bardzo głośny. Ale czego się spodziewać po konstrukcji z lat 60tych
skrzynia bardzo oporna, słabo zsynchronizowany wsteczny, pozatym złe przełożenie napędu, łączy to się również z mostem który wyje juz po kilku latch exploatacji nowego fabrycznie samochodu
stara konstrukcja układu kierowniczego źle wpływa na bezpieczeństwo, (straszne luzy w kierownicy), pozatym zawieszenie sie sprawdza na polskich drogach - za zawieche 4
widoczność ok
polonez jest tylko troszeczę bardziej opływowy niż fiat125 tagże nie można tu mówić o dobrej ergonomii, w środku styl z lat 80tych fuj
na ogrzewanie nie moge narzekać, gorzej w lato kiedy nie mogłem do końca zamknąć przepustnicy ogrzewania i musiałem wogóle zamykać wloty pow.
przestrzeni jest nawet sporo jeżeli o przód, natomiat z tyłu konstruktorzy sie nie popisali, jest raczej ciasno, pozatym siedzenia są nie wygodne na wszystkich miejscach
nie można tu mówić o jakim kolwiek wyciszeniu, ba mało tego z zewnątrz wydaje sie cichszy niż w środku, a jadąc na zimnym silniku ma sie wrażenie jeźdzącej grzechotki, zawory tak napier... jak w dieslu
oczywiście i tu poldzer sie nie spisze, napewno nie jest to samochód miejski, w mieści potyrafi spalić 12litrów bęzyny, a na trasie 7-8l zaeży od ciężkości nogi ;) co w moim przypadku jest bardzo ciężka
mam problemy ze światłami, nie mogę ich ustawić żeby równo świeciły, oczywiście trzeba trzaskać dzwiami żeby je zamknąć, rdza rdza i jeszcze raz rdza a tak pozatym to ok
jak narazie mnie nie zawiódł choć boję sie wybierać w dłuższe trasy,