Układ hamulcowy
: chamulce przynajmniej w moim plusie są idealne. Jeszcze nie miałem sytuacji żeby mnie zawiodły, zawsze sięzatrzymuje nawet w niebezpiecznych sytuacjach.
: po zakonserwowaniu rdza weszła po roku czasu
: bardzo słabe przyspieszenie i mała płynnaść jazdy
: bardzo miekkie i na polskich dziurach strasznie dobjia
słabe przyspieszenie, chociaż momentami przy prędkości 100km/h jest czym wyprzedzić i do 120 wbija bez problemu, o większej prędkośći niż 125 moge pomarzyć, na benzynie nie testowałem
bardzo małe skoki i 5 bieg można wrzucić już przy 80km/h.
polonez ma jeden plus że widoczność jest bardzo dobra
jeśli chodzi o ogrzewanie to polecam przepłukać centralke, 100% lepiej grzeje
nawet nawet, na wielkość miejsca nie narzekam
nie ma o czymś takim mowy, głosny i bardzo słabe dopasowanie plastików wewnątrz
moja bryka na gzie najmniej spaliła 8 litrów z czego był straszny mół, gdy się podkręci na parowniku to pali od 10 ltrów w góre. Ekonomiczności tutaj wogóle nie ma
trzy lata temu dałem za niego 10tyś a w tej chwili góra 4,5tyś. Może teraz zakup i cena bedą się trzymać przez pare lat
pęknięty wał korbowy, częste psucie się przekaźników od świateł, gdy temp w silniku doszła do 100stopni ( jazda z załadowaną przyczepą) zagotowała mi się woda i rozszczelniła się chłodnica, wymiana na używaną kosztowała mnie 50zł, ciągłe pękanie wężyka do spryskiwacza tylnej szyby, aparat zapłonowy ( padła jedna iskra)- nowy koszt około do 200zł, spojler plusowski na tylnej klapie popękał w miejscu gdzie w zimie zawsze zamarza lód, bardzo słabe tylnie resoty, pękanie zawiasów od klamek, gdy są niskie temperatury cięzko chodzi skrzynia bigów
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GLi 76KM 56kW