: wytrzymuje dużo więcej niż inne auta
: a więc końcówki drążków itd.
Układ hamulcowy
: ręczny często nei działa ale u mnie to już przeszłość
: zamki zacinające się w ciągu roku rozbeiram co zime tapicerke bo drzwi się niechcą zamknąć
samochód cud miód
a więc silnik no co 8 pare koni ale mało troszke . to nie chodzi o to czy konie to chodzi o to że w tym silniku nie da nic 100 koni bo wolno się zbiera ale czego chciec więcej to nie ma być rajdówka a i jeszcze pali 12 l w miescie ale do tego się przyzwyczaiłem
skrzynia bdb olej wymieniać na czas i w zime troche popompować sprzęgło
a więc po wymianie za 1500 zł zawieszenia i wsporników układu kierowniczego prowadzi się jak zachodznie auto :]
widoczność bardzo dobra przed przyciemnieniem szyb :]
nom jest pare mankamentów jak nie dzialający nawiew na szybę niewiem czemu ;] ale tak jak łapie temperature 90 stopni to momentalnie jest gorąco
jest dużo miejsca na nogi z przodu jak i z tyłu i spokojnie może podróżować 5 osób
nom o wyciszeniu może nie mówmy przy wyższych obrotach ale na niskich jest bardzo przyzwoicie
nom pali dużo a przegląd 100 zł a naprawy jak da rade to pod blokiem ;] a jak wymiana np błotnika to u blacharza ale większość pod blokiem więc tylko cena części
nie powiem samochód nie zmieniłbym na inny chyba żebęde bogaty ale poldek i tak zostanei w rodzinie tzn kupie sobie inne auto ale polonez bedzie zawsze stał pod blokiem
Witam a więc polonez zepsuł mi się 2 razy w trasie a że robie 30 tys rocznie to nie jest dużo a więc 2 razy regulator napięcia się skonczył (szczotka pękła) i niechciał jechać ;P
poważnych usterek nie doświadczyłem ;]
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 GSi 84KM 62kW