: Bez większych awarii, pierwszy akumulator był w nim przez 10 lat, 2 do teraz.
: rdza
Układ hamulcowy
: ręczny
Auto jest w mojej rodzinie od nowości i sprawuje się dzielnie, aktualnie zmieniamy samochód, ale będe go wspominał z łezką w oku. Dobry egzemplarz potrafi służyć naprawde wiernie i jest on naprawde tani w eksploatacji (mimo spalania). A naprawić można go przysłowiowym młotkiem i przecinakiem, lub u najbliższego kowala.
1,5 od poloneza skrzynia 5. Mało elastyczny ale to przecież gaźnikowiec musi mieć swoje obroty i wtedy pokazuje co potrafi.
Silnik jak już wspomniałem nie jest dość elastyczny więc w mieście na 3 przy 50 się męczy, ale 60 jest ok. Probelm z wyskakującą 1 przy gwałtownym ruszaniu, ale idzie się przyzwyczaić.
Poprosu piękny silnik z przodu, napęd tylny czego trzeba więcej. Jeszcze żeby był bardziej sztywny, ale czego ja chce od staruszka.
Doskonała, Dzięki temu że jest [] widać wszystko. Idzie go doskonale wyczuś i jeździć z zamkniętymi oczami.
Nie wymagajmy elektrycznych lusterek, czy klimy w takim aucie, ale przy 185cm wzrostu dla mnie ok.
Puki wszystko działało to nawet nieźle chłodził, później zepsół się sówak od regulacji temperatury (w pozycji max grzanie), i są 2 opcje albo bardzo grzeje albo wcale. Można też otwożyć okno :)
To jest jego zaletą, jest jej dość sporo. Z tyłu na dłuższe trasy posadzić raczej moźna 2 osoby bo w 3 to bedzie męczące, no i siedzenia za miękkie.
Jakie wyciszenie :)
Mój nie jest zły pali max zimą w mieście 11l. A słyszałem że innym palą op 13-14l. na trasie 7-8l. A ja lekkiej nogi nie mam.
Myśle że nie muszę komentować...
Psuje się jak wszystko, ostatnio gaźnik łapał mi lewe powietrze i gasł na wolnych obrotach (winna uszczeleczka za 30gr). Polecam zajrzeć do hamulców co 1/2 roku, szczególnie ręczny. Po 2-3 dniach stania paliwo lubi opadać z gaźnika. Rdza (wszechobecna), ale to po części także wina drobnych obcierek w mieście.
Stał raz w wieku 3 lat - zniszczony tylny most (nie było co z niego zbierać), wymienione sprzęgło, rozrusznik. Reszta to eksploatacja jakieś szczotki w alternatorze, akumulator, pasek klinowy rozrządu, regulacje zaworów, filtry, świece (polecam 3 elektrodowe), klocki. A ceny częsci niesamowicie niskie.