Ocena kierowcy - Ford Transit V

Marcin, 19 lat temu
Silnik 2.4 TD 125KM 92kW
Rok produkcji 2000
Ford Transit V 2.4 TD 125KM 92kW 2000-2006 - Oceń swoje auto
Moja prywatna ocena doskonale to za dużo powiedziane a dobrze to troszkę za mało.
Całkiem nieźle ale głośno, głównie przy porannym rozruchu. Bezproblemowo z przyczepą. Czytałem krytyczne oceny innych użytkowników i niestety nie mogę ich potwierdzić przy moim silniku wymieniłem jedynie łożyska w napinaczu paska wieloklinowego i nic więcej bez żadnych nawet najmniejszych usterek.
Nie wiem jaki jest powód ale jedynka ciężko wchodzi niezależnie czy olej jest już rozgrzany czy zimny.
Zawieszenie sztywne ale za to trwałe, wymieniłem tylko raz sworznie wahacza i końcówki drążków kierowniczych. Jak na ten przebieg to myślę że całkiem nieźle.
Widoczność całkiem niezła.
Design nie jest może topowy ale to przecież auto do pracy. Za to bardzo wygodne fotele na długie trasy w które wyjeżdżam.
Tu problem miałem z opornicą dmuchawy która mi się spaliła dzięki serwisowi który nie wymienił mi filtra kabinowego. I żałuje że nie mam podwójnej klimatyzacji, pojedyńcza jest trochę za słaba w lipcu w korku na autostradzie we Włoszech.
Wystarczająca, bezproblemowo.
Trochę za głośny silnik, brak mu dobrego wyciszenia i przy większych prędkościach szumy wokół karoserii.
Spalanie w normie, choć mogło by być mniejsze. Średnio ok. 10l / 100km na trasie.
Przystępnie
Oprócz materiałów eksploatacyjnych (paski, klocki, oleje, filtry, płyny itp.) oraz typowych elementów (mówię głównie o zawieszeniu j.w.) żadnych poważniejszych usterek. Narzekać można jedynie na obsługę serwisów - brak fachowości.
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 2.4 TD 125KM 92kW [l/100km]