: Dramat powtórzę się ale przez ten DPF nie da się normalnie używać auta.
Dobry stosunek jakości do ceny. Niestety moje auto wyposażone jest w silnik 2.0tdci (nie ma takiej opcji wyboru w Autocentrum a w Fordzie w tym roczniku inny dostępny nie był) i filtr DPF i SCR. Przy jeździe tylko miejskiej filtr bardzo szybko się zapycha i konieczna wymiana oleju sygnalizowana przez komputer wypada co ok 5000km. Serwis odpowiada, że w instrukcji użytkownika jest napisane że co 300-600 km auto musi przejechać trasę aby oczyścić filtr DPF . Nie polecam jeśli zamierzasz używać auta tylko w mieście baaaardzo uciążliwe.
Daje niska ocenę ze względu na wspomniane problemy z filtrem DPF które uniemożliwiają mi normalne użytkowanie pojazdu. Po za tym silnik dość cichy, mało pali miasto 9,5l/100km. Ma tylko mało płynna charakterystykę pracy do 1500obr nie dzieje się nic po czym dostaje gwałtownego kopa. Ale taki jego urok.
Bardzo dobra precyzyjna i gładka praca (manual)
Najlepszy w swojej klasie (mam porównanie) obciążony czy nie prowadzi się tak samo dobrze. 9 osób pełny bagażnik auto praktycznie nie "siada"
Bez zastrzeżeń
Bardzo dobra. Moja wersja jest w pełni przeszklona więc trudno żeby było inaczej
Wszystko w należytym porządku
Wydajna klimatyzacja i ogrzewanie.
Wygodny fotel kierowcy dużo ustawień. Fotele pasażerów bardzo solidne(nie jak w renault czy oplu) stelaże pożądane wszystko dobrej jakosci. Duża ilość miejsca we wszystkich rzędach.
Pewnie można lepiej ale i tak jest nieźle
9,5l/100km w mieście uważam za dobry wynik
Gdyby nie problematyczny filtr DPF byłby to najlepszy van na rynku. A tak to 3 lata udręki.
- zużycie paliwa dla silnika 2.2 TDCi 125KM 92kW